Kendisser, kager og konkurrence: Kom bag om særudgave af ’Den Store Bagedyst’ og se hvornår Sønderjysk Kagefestival Tønder afholdes 2024

Markus Grigo har også været konferencier ved Sønderjysk Kagefestival Tønder. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Seks kendte danskere kaster sig ud i den populære kagekonkurrence, når DR den 1. januar blænder op for ’Den Store Bagedyst – med stjernedrys’.

Iværksætteren Jacob Risgaard, livsstilseksperten Anne Glad, sangeren Johnny Hansen, journalisten Ditte Okman, eks-håndboldspilleren Jesper Nøddesbo og komikeren Natasha Brock skulle prøve kræfter med bagediscipliner som ’den hemmelige udfordring’ og ’mesterværket’.

Det er folk, der er vant til rampelyset og godt kan lide at lave lidt show ud af tingene, og det gav god energi, godt humør og grineflip på optagedagen.

Louise Guldberg Rosendal fra Livsstil og Fakta i DR Aarhus er redaktør på programmet, der sendes på DR1 den 1. januar klokken 20.00 og er på DRTV fra nytårsmorgen.

Hun fortæller om ideen med at samle de kendte i teltet:

– Med en kendisudgave vil vi gerne lege endnu mere inden for rammerne af programmet. Det skal være en udgave, der er særlig sjov og hyggelig, så vi får et festligt program, der passer til den 1. januar – og i øvrigt kan ses på DRTV når som helst derefter, fordi det ikke har en speciel højtid i fokus. I den første udfordring spiller vi på, at de kendte skal bage et dyr, der – modsat dem – lever bedst i skyggen. Det betyder, at de skal bage en pindsvinekage, og det giver anledning til masser af sjov og hygge i teltet. ’Den hemmelige udfordring’ stikker helt af. Vi sagde til dem: Fyr den af, det vigtigste er at have det sjovt.

Fællesskaber – uanset hvem man er

Undervejs kan de kendte blandt andet vinde to minutters hjælp fra dommerne, Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen, og under optagelserne rådførte Jacob Risgaard sig også med sin datter, der er stor Bagedyst-fan.

– Det er folk, der er vant til rampelyset og godt kan lide at lave lidt show ud af tingene, og det gav god energi, godt humør og grineflip på optagedagen. Det var en sindssyg god dag. De lærte hinanden at kende, og for eksempel har Jacob Risgaard og Johnny Hansen aftalt, at de skal mødes i Spanien. Og det er jo det, bagning kan. Det giver fællesskaber, uanset hvem man er. Når man står i den situation, så opstår der en ’bagekemi’, hvor man hjælper hinanden og hygger sig. Det telt er med til at skabe en særlig stemning – som en familie – og jeg håber, at seerne kan mærke den gode stemning i programmet, siger Louise Guldberg Rosendal.

‘Man skal turde ikke at være perfekt’

Redaktøren fortæller, at der sker noget, når man som her leger lidt med et kendt format.

Jeg håber, at seerne først og fremmest føler sig underholdt i godt selskab, og at de griner sammen med de kendte

– De kendte kommer for at underholde seerne, men bestemt også for selv at få en sjov oplevelse. Og da det kun er denne ene udsendelse, handler det ikke så meget om at gå videre i konkurrencen, som det gør for amatørbagerne i vores andre bagedyst-programmer. Så vi kan gå all in på gak og løjer i denne udgave, selvom de kendte også går op i det. Det er umuligt ikke at gå op i det, når man står i teltet. I vores casting har vi kigget efter det gode selskab, men også hvem der tør stå der. Det skal være nogen, der tør stå foran hele Danmark, selvom man ikke er vant til at bage. Bage-teltet kan være et angstprovokerende sted at fejle. De er kendte for noget, de er gode til, men her kaster de sig ud i noget, de ikke er kendte for, siger Louise Guldberg Rosendal.

Netop de kendtes mod kan give et ekstra lag til programmet, mener redaktøren.

– Jeg håber, at seerne først og fremmest føler sig underholdt i godt selskab, og at de griner sammen med de kendte. Vi går meget op i underholdningsværdien, og at fællesskabet er i højsædet, uanset hvordan det går. Men jeg håber også, at seerne kan tage med, at man skal turde ikke at være perfekt. Selv kendte tør udfordre sig selv, de tør sætte sig selv i den situation, de tør fejle. Det er seks modige mennesker, der prøver kræfter i teltet, siger Louise Guldberg Rosendal.

Arkivfoto – Sønderjysk Kagefestival i Tønder 2021 blev et flot og velbesøgt arrangement – Foto Erik Egvad Petersen – www.sydnyt.dk

Sønderjysk Kagefestival Tønder afholdes lørdag den 20. april 2024

Kagehøjdepunktet i det sønderjyske opnås lørdag den 20. april 2024 når der igen afholdes Sønderjysk Kagefestival Tønder.

Og igen vil der være en kage-maraton med de lokale bagere og en konkurrence, der igen udfordrer de kage- og bageglade.

Følg med her på kagefestivalens Facebook-side.

Sønderjysk Kagefestival Tønder – lørdag den 20. april 2024 – Køb din billet her:

https://romo-tonder.holdbar.com/experience/ead61882074ba2ec8068afa131137c15

Se video fra 2023 her:

Kilde: DR