Indstillet til Renoverprisen 2024: Hostrups Hotel/Restaurant i Tønder

Tønder er altid et besøg værd - Her ses bl.a Hostrups Hotel på Søndergade - fotograferet fra Kongevej - åkanden er placeret ud for hotellet. Foto: Bent Schulz/Marskfotografen.dk

Fra restaurering af observatorier og transformation af tidligere ægpakkeri til kontorbygning til omdannelse af firlænget gård på Møn. 160 projekter er indstillet til Renoverprisen 2024 og kæmper om at blive kåret som den mest vellykkede renovering.

Siden starten af året har det været muligt for alle at indstille projekter til Renoverprisen 2024, hvor årets mest vellykkede renoveringsprojekt skal kåres. Nu er indstillingen lukket, og vinderen af Renoverprisen skal i år findes mellem 160 projekter.

Blandt de indstillede projekter er der et væld af fantastiske og banebrydende renoveringsprojekter, men kun ét udvalgt projekt løber i sidste ende med Renoverprisen. Desuden uddeler nomineringsudvalget  Specialprisen til et projekt, der fortæller en større historie i et mindre eller usædvanligt projekt.

– RENOVERET MED KÆRLIGHED OG RESPEKT FOR HOTELLETS SJÆL

PROJEKTETS EGEN BESKRIVELSE

Hostrups Hotel ved Vidåens kant. Renoveret med kærlighed og respekt for hotellets sjæl og stil.

Et gammelt og total nedslidt traditionsrig hotel i Tønder midtby er ombygget og renoveret ude som inde med respekt for alle de historiske dyder, der præger ejendommen.
Med sin meget unikke placering ved MØLLEDAMMEN v byens østre indfaldsvej, og mindre end 200 m fra byens torv, har det historiske hotel en stor betydning for byen.
I stueetagen er der selskabs- & spise- lokaler, køkken, garderober, forskellige barer ( med lokale råvarer ) og reception
På de øvre etager er der renoveret og total nyistandsat utidssvarende værelser til moderne dobbeltværelser med et ”badehotelagtigt” tilsnit.
Der er mod syd / Søndergade skabt en ude-servering direkte ned mod Mølledammen med en fantastisk udsigt over marsken, den gamle vandmølle, amtmandens have/bolig & rådhuset.

BILAG

BIDRAG TIL OMGIVELSER

Et meget centralbelliggende område i Tønder midtby, har fået nyt liv og skab et unik område, som hele byen lever godt af. Der er kommet nye muligheder i et område, som har råbt efter hjælp i flere år. Dette unikke område ved Vidåen/Mølledammen er også en del af en ny større masterplan som Tønder kommuner er i fuld gang med, og som kun gør Hostrups placering mere speciel og attraktiv for kunder og gæster.

UDFØRELSESKVALITET

Der er renoveret med fokus på kvalitets materialevalg, som understøtter den unikke byggestil, lige fra de valgte skifer på taget, til indvendig vægpaneler, tapet, møbler mm. Alle valgte materialer er i overensstemmelse med bygningens unikke sjæl. Hotellets ny indretning er i højsædet hvor man også har anvendt lokale kræfter og design i ombygning. Eks. har Okholms (lokalt belysningsfirma) smukke lysekroner fra 1980’erne fået nyt liv og omgivelser at lyse i.

PARTER BAG PROJEKTET

Bygherre: Vidaa Holding ApS v/Kirsten og Lars B Svensen
Arkitekt: ARKITEKTER SYD ApS
Ingeniør: Ostens tegnestue, Aabenraa

Yderligere information om projektet

STED

Søndergade 30
6270 Tønder

Kilde: Renoverprisen 2024