Hvide Sande: Fed dansk krimi når de er bedst

KRIMI: Et brutalt mord på en ung, tysk surfer har rystet lokalsamfundet i det skønne turistparadis Hvide Sande, og et år senere står opklaringen stadig i stampe. Det er anslaget i den nye krimiserie af A.J. Kazinski, der har premiere på TV 2 PLAY og TV 2 her til aften.

Den danske undercover-ekspert Helene (Marie Bach Hansen) og den dansk-tyske drabsefterforsker Thomas (Carsten Bjørnlund) bliver derfor tilkaldt, men da ingen i byen har tillid til politiet, skal de to udadtil leve som et par, der har søgt væk fra storbyen og mod det stille liv og blive en del af lokalmiljøet.

Det har sine udfordringer, ligesom Helene og Thomas hurtigt opdager, at det er svært at være troværdige i rollerne som mand og kone. Specielt når man som de har vænnet sig til at leve alene. Men efterhånden som de kommer tættere på den lille bys skæbner, skjulte forbindelser og gamle sår, nærmer de sig også hinanden og mærker deres egne følelser blive vækket.

Udover Marie Bach Hansen og Carsten Bjørnlund medvirker en række andre store danske navne som blandt andre Bodil Jørgensen, Jesper Asholt, Camilla Bendix og Bjarne Henriksen.

Kommentar: Filmen er et godt eksempel på hvor vigtigt det er, at kunne tysk. Og måske specielt i turistbyen Hvide Sande. Gad vide om bykongen af Hvide Sande er en kloning. Syd for grænsen har man forlængst fundet ud af at lave krimiserier med udgangspunkt i det lokale. Således har serien Tatort gennem mere end 40 år taget seerne med i byerne.
Man kan naturligvis glæde sig over at se Hvide Sande og de mange lystfiskere, der nyder at fange sildene i slusen, spørgsmålet er om der kommer flere lystfiskere/turister pga. serien Hvide Sande?