Hvad skal vi lave i vinterferien: Hvad med et bål i haven?

Et bålfad er en god løsning hvis man gerne vil lave et bål i haven. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Hvis vi nu lige ser bort fra den kraftige blæst, så er et bål altid spændende. Nærmest uanset alder. Og vil man skåne græsplænen er et bålfad en god løsning. På den måde får træet også godt med luft og brænder nærmest helt op og efterlader kun lidt aske og kulstykker, der næste morgen kan fyldes i komposten.

Snobrød eller skumfiduser…

Et par tynde grene på 1,5 til 2 meters længde er gode til at lave snobrød med. Mel, salt og vand røres sammen til konsistensen er passende – æltes godt. Rulles med hånden og drejes på pinden. Det bedste resultat opnær man med gløderne, men det er de færreste, der har tålmodighed til at vente på det. Bare hold afstand til flammerne. Det er varmen, der bager snobrødet. Og som regel er det mere oplevelsen ved at se noget blive til på et bål end det bliver en kulinarisk oplevelse. Skumfiduser har det med at smelte, men er også en måde at opleve et bål på.

En spand med vand ved siden af bålet er en god idè – og man kan nemt slukke bålet med det.

En del af de syd- og sønderjyske skove har også bålsteder med grillrist. Kig ind på naturstyrelsens hjemmeside for at se informationer.