Husk at støtte den gode sag med årets julemærke

Julemærket 2023 er klar til julekortene og samlerne - det går til julemærkehjemmene i Danmark. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Årets Julemærke, ‘Tag med ud i juleskoven’ er tegnet af Lisa Grue.

Som motiv har hun valgt at tegne juleskoven, for naturen er et positivt sted, hvor alle er velkomne og er en støttende hånd i ryggen.

På den måde minder det meget om, hvad Julemærkehjemmene står for.

Julemærket kan købes mange steder bl.a hos boghandelen, postkontorer og i Hellevad kan det købes hos Letkøb.

Årets Julemærke kan bruges til meget andet end blot juleposten. Du kan fx flette et smukt julehjerte eller pynte de opskrifter, du bruger igen og igen i julen. I samarbejde med stylist og medejer af HØEG+MØLLER, Malene Marie Møller, og fotograf Søren Staun er der lavet et par enkle og fine forslag til, hvordan du kan bruge det traditionsrige Julemærke til at sprede julestemning derhjemme.

Se mere her: Pynt op med julemærket

Fakta

Julemærkehjemmene er unikke. Det er de af flere grunde. Julemærkehjemmene har eksisteret i over 100 år, og det har de, fordi danskerne støtter op om hjemmene og vores hjælpearbejde. Vi driver Julemærkehjemmene næsten udelukkende for indsamlede midler. I begyndelsen alene ved salg af Julemærket, i dag også i kraft af gaver fra private, fonde og virksomheder. Julemærkehjemmene er vores allesammens projekt.

På papiret er Julemærkehjemmene private døgninstitutioner, hvor børn mellem syv og 14 år bor, lever og går i skole, i de 10 uger et ophold varer. Men for os er det børnenes midlertidige hjem, og den følelse ønsker vi også, børnene skal have. Vi passer på hinanden og vores fælles midlertidige hjem.

Kilde: Julemærket