Hattedamer fra hele landet samles i Tønder

- Det er et landstræf, og der kommer et hold deltagere fra Sjælland og så kommer Alspigerne (Sønderborg), Lady Ashley (Aabenraa), Så Hatten Passer (Horsens), Jærhatten (Norge), Madame (Hornslet), Christine Frederikke (Haderslev), Sønderborg Hatteklub, Eventyrhatten (Odense) og Tønder Hatteklub, fortæller Birgit Jessen, der er forkvinde for Tønder Hatteklub, der er arrangør af landsstævnet. Arkivfoto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk- Det er et landstræf, og der kommer et hold deltagere fra Sjælland og så kommer Alspigerne (Sønderborg), Lady Ashley (Aabenraa), Så Hatten Passer (Horsens), Jærhatten (Norge), Madame (Hornslet), Christine Frederikke (Haderslev), Sønderborg Hatteklub, Eventyrhatten (Odense) og Tønder Hatteklub, fortæller Birgit Jessen, der er forkvinde for Tønder Hatteklub, der er arrangør af landsstævnet. Arkivfoto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

– Det er et landstræf, og der kommer et hold deltagere fra Sjælland og så kommer Alspigerne (Sønderborg), Lady Ashley (Aabenraa), Så Hatten Passer (Horsens), Jærhatten (Norge), Madame (Hornslet), Christine Frederikke (Haderslev), Sønderborg Hatteklub, Eventyrhatten (Odense) og Tønder Hatteklub, fortæller Birgit Jessen, der er forkvinde for Tønder Hatteklub, der er arrangør af landsstævnet. 

– I alt forventer vi omkring 110 deltagere i landstræffet, der afholdes lørdag den 18. juni. 

– Og samtidig fejrer Tønder Hatteklub sin 15 års fødselsdag. 

Mødes med borgmesteren

Deltagerne mødes ved Tønderhallerne og kl. 11.00 går de i optog til Torvet og gennem gågaden. Og godt en halv time senere bydes de officielt velkommen af borgmester Jørgen Popp Petersen på rådhuset hvor han tager mod hattedamerne. 

Undervejs fra Tønderhallerne til Torvet og ned gennem gågaden er der rig mulighed for at komme til at se nærmere på hattedamernes smukke og fantasifulde hovedbeklædninger, når de går sammen – med Tønder Brassband i spidsen mod rådhuset. 

Når mødet på rådhuset er er overstået, så samles hattedamerne på Hotel Tønderhus, hvor de spiser frokost sammen.

Sponsorer: Kreditbanken, EUC Syd Tønder (Bagerafdelingen) samt Kulturelt Forum