Haderslev Kommune: Ukrainere skal hjælpes hurtigt i job – jobmesse afholdes i morgen

Jobcenter Haderslev er klar til at hjælpe de første ukrainere i arbejde. På jobmesse den 29. marts bliver der yderligere mulighed for, at virksomheder og ukrainere kan blive matchet.

Lige nu kommer tusindvis af ukrainere til Danmark. I Haderslev Kommune er man i fuld gang med at hjælpe dem, der kommer til Haderslev Kommune, med at finde en bolig, få børn i daginstitution eller skole, adgang til sundhedstilbud og komme ud og finde et job.

”Vi vil gerne gøre en stor indsats for, at ukrainerne, der er bevilget ophold i Danmark, får hurtig mulighed for at blive en del af det danske arbejdsmarked og kommer ud og bliver en del af samfundet i den periode, de skal være i kommunen”, siger Jon Krongaard, formand for Beskæftigelse- og Borgerserviceudvalget i Haderslev Kommune.

Det er også baggrunden for, at en planlagt job- og uddannelsesmesse den 29. marts i Haderslev Hallen nu får et ukrainsk islæt, da flere af de tilmeldte virksomheder har henvendt sig, fordi de gerne vil gøre en indsats for ukrainerne.

”Vi sætter stor pris på alle de lokale initiativer, der lige nu er i gang for at hjælpe ukrainerne på forskellig vis. Vi har allerede haft flere virksomheder i røret, der vil ansætte ukrainere, og vi har også virksomheder, der er i gang med at lave materiale på engelsk, fordi de gerne vil hjælpe”, siger Jon Krongaard.

I alt godt 30 virksomheder er med på messen, og der vil være både almindelige jobs, småjobs, fritidsjobs, vikarjobs samt uddannelse.

”Messen er åben for alle – også ukrainere. Vi ved godt, at mange ukrainere måske knap nok har fået opholdstilladelse og det praktiske på plads, men omvendt så har vi også allerede haft de første ukrainere, der gerne vil ud at arbejde. Det er derfor helt oplagt for os også at bruge jobmessen til at skabe en forbindelse mellem ukrainerne og de lokale virksomheder” siger Jon Krongaard og fortsætter:

”Jobmessen er selvfølgelig kun ét ud af mange tilbud. Vi er ved at skabe kontakt til de virksomheder, der har brug for arbejdskraft og som vi også vil kunne hjælpe. På den måde kan det gå hen og blive win-win situation for alle parter”, siger Jon Krongaard.

Job- og uddannelsesmessen holdes den 29. marts i Haderslev Hallen mellem kl. 9-12. Jobcenter Haderslev arrangerede i efteråret en lignende messe.

Kilde: Haderslev Kommune