Haderslev: HTX-elever oplevede en international verden med Erasmus+ i Cuxhaven

1.g elever fra Teknisk Gymnasium i Haderslev har fået åbnet deres horisonter for en bredere verden og dybtgående kulturelle og uddannelsesmæssige oplevelser. Opholdet, støttet af Erasmus+, i Cuxhaven, Tyskland, har styrket elevernes interkulturelle kompetencer og bæredygtig læring.

Over de seneste 12 dage har eleverne fra HTX haft en unik mulighed for at udforske tysk kultur, uddannelsessystem og erhvervsliv gennem et tæt samarbejde med lokale tyske elever og virksomheder.

Opholdet har bidraget til deres personlige og faglige udvikling.

Eleverne har været en del af det daglige skoleliv på gymnasiet BBS Cuxhaven, hvor de har deltaget i både undervisning og projekter sammen med de tyske elever. Dette har ikke blot givet dem et indblik i tysk undervisning, men har også styrket deres interkulturelle kompetencer og samarbejdsevner.

Under deres ophold har eleverne besøgt tyske virksomheder, udforsket spændende museer og deltaget i aktiviteter, der understøtter FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Et højdepunkt var besøget på Siemens Gamesa, hvor de fik indblik i bæredygtig energiproduktion og ansvarligt forbrug. Der har også været tid til at socialisere, og eleverne afsluttede deres ophold i Cuxhaven med fællesspisning på en lokal italiensk restaurant. De vender hjem med beriget viden, nye venskaber og gode minder.

Projektet har ikke kun gavnet eleverne, men har også styrket samarbejdet mellem skoler og elever fra forskellige lande. Gennem Erasmus+ har HTX i Haderslev kunnet udveksle erfaringer og bedste praksis med elever fra Tyskland, Schweiz og Holland.

Studieturen har været en øjenåbner for eleverne, og udover at udvide deres uddannelsesmæssige horisont, har turen også fremmet værdifulde færdigheder som samarbejde, kulturforståelse og globalt medborgerskab.

Alt sammen værdifulde erfaringer, som vil blive integrere i undervisningen derhjemme.

Kilde: EUC SYD