Guderup og omegn: – Nu bliver det nemmere for dig at sortere dit affald – nærmest døgnet rundt

Pressefoto - Sonfor

Borgerne i Guderup og omegn kan snart se frem til at kunne sortere deres affald på flere tidspunkter af døgnet.

Fra den 3. oktober bliver Guderup Genbrugsplads en del af Sonfors nye Genbrugplus, tidligere kendt som Adgang365.

Det skal være nemt for borgerne at sortere og komme af med affaldet.

I september 2023 skiftede Adgang365 navn til Genbrugplus, men ordningen er stadig den samme for dem, der vil besøge SONFORs genbrugspladser uden for bemandet åbningstid.

Ved at udvide åbningstiderne på genbrugspladserne i Sønderborg Kommune har borgerne mulighed for at komme af med deres affald samt sortere på flere tidspunkter af døgnet, hvilket både er godt for borgerne og miljøet:

– Det gør det ikke kun lettere for vores kunder at komme af med deres affald. Det gør det også lettere for dem at sortere deres affald, hvilket gør, at vi har mulighed for at genanvende så mange af materialerne som muligt, siger Stinne Stokkebo, der er forretningschef ved Sonfor.

De udvidede åbningstider betyder, at borgerne i Guderup og omegn kan komme på genbrugspladsen i Guderup fra kl. 07:00 – 22:00 med Genbrugplus. Det betyder også, at de generelle åbningstider ændrer sig, og der vil være færre dage med bemanding på genbrugspladsen.

Alle genbrugspladser skal have Genbrugplus

I dag er der 19.000 tilmeldte til Genbrugplus, så det svarer til næsten hver tredje voksen indbygger i Sønderborg Kommune. Er du allerede tilmeldt Genbrugplus, får du automatisk adgang til de udvidede åbningstider på Guderup Genbrugsplads fra den 3. oktober.

I dag er genbrugspladserne i Glansager, Vesterlund, Skodsbøl, Gråsten, Skovby og Sundeved medlem, og flere genbrugspladser med Genbrugplus er på vej.

– Planen er, at alle vores genbrugspladser på sigt skal være medlem af Genbrugplus, lyder det fra Sonfor.

Kilde: Sonfor