Grummes Teater: Augustenborgs Stemmer kan høres i 2024 – Mød bl.a H.C. Andersen og Agnes fra Matador

Publikumssuccesen Augustenborgs Stemmer vender tilbage i 2024. Publikum kan igen få indsigt i områdets rige historie, der bl.a. byder på et møde med H.C. Andersen og den danske prinsesse Louise Augusta, der formodes at være et resultat af forholdet mellem Struensee og Caroline Mathilde. 

Gå i historiske fodspor

Grummes Teater vækker Augustenborgs stemmer til live, når publikum får muligheden for at vandre i fortidens historiske fodspor. Augustenborgs Stemmer er nemlig vandreteater, hvor publikum bevæger sig rundt mellem Augustenborg Slot, palæerne og parkanlægget ved Augustenborg Fjord. På ruten vil publikum opleve kunst, natur, historie samt fortællinger fra Augustenborg dramatiseret af den prisvindende dramatiker Simone Isabel Nørgaard. 

Matadorstjerner på rollelisten

I sommeren 2022 spillede Augustenborgs Stemmer, og publikum kan igen glæde sig til at opleve nogle af Danmarks folkekære skuespiller, samt et nyt navn, der ikke var med i 2022. Blandt de medvirkende er Kirsten Olesen, Sonja Oppenhagen, Kristian Halken, Anja Owe, Malene Beltoft Olsen og Kristian Grumme. I rollen som prinsesse Louise Augusta kan man opleve Kirsten Olesen, som mange husker som Agnes i Matador. Sonja Oppenhagen som også medvirkede i den populære TV-serie vender også tilbage til Augustenborg.  

Slotssalen åbnes 

Augustenborgs stemmer er ikke en teaterforestilling i traditionel forstand, da publikum bliver ført rundt i grupper af 35 personer på en halvanden kilometer lang rute. Forestillingen foregår delvis ude og inde, men som noget helt ekstraordinært, vil havesalen i Augustenborg Slot danne ramme for en af historierne som publikum kan opleve. Offentligheden har normalt ikke adgang til Augustenborg Slot, men salen åbnes op til Augustenborgs Stemmer.

Glædeligt gensyn

Skuespiller Kristian Grumme, der står bag projektet glæder sig over, at det lykkes at vende tilbage til Augustenborg med sådan et stærkt hold af medvirkende, samt de involverede partnere Augustiana, Augustenborg_project og ikke mindst Bygningsstyrelsen. ”Det er fantastisk, at det lykkes igen. Vi fik mange positive tilbagemeldinger sidst, så det er glædeligt, at så mange støtter op om projektet”, udtaler Kristian Grumme.

Fakta

Medvirkende: Kirsten Olesen, Sonja Oppenhagen, Kristian Halken, Anja Owe, Malene Beltoft Olsen og Kristian Grumme

Instruktør: Christoffer Berdal

Dramatiker: Simone Isabel Nørgaard

Spilleperiode: 5.-9. juni og 12.-16. juni 2024

Billetter: www.grummesteater.dk

Forestillingen er støttet af Region Syddanmark, A.P. Møller Fonden, Fabrikant Mads Clausens Fond, Sønderborg Kommune, Spar Nord Fonden, Traugott Møllers Fond, Jorck’s Fond, Jubilæumsfonden, Linak, Hoffmann og Husmans Fond og Augustinus Fonden.

Kilde: Grummes Teater