Friluftsliv: Nye skilte i de private danske skove

Sådan ser de nye skilte i de private skove ud. Foto; Miljøstyrelsen

”Velkommen i denne private skov.” Sådan tager nye lysegrønne skilte fremover imod, når man besøger landets private skove. De nye skilte erstatter de gamle, mørkegrønne skilte.

I løbet af foråret dukker der nye skilte op ved indgangene til de private skove. Skiltene gør det nemt at overskue, hvornår og hvordan man må færdes i private skove.

Skiltene er udarbejdet af Miljøstyrelsen i samarbejde med Dansk Skovforening, de private skoves brancheforening.

”Reglerne for adgang til skovene er uændrede, men vi har udskiftet den lange tekst og de meget små bogstaver med nogle klare piktogrammer,” siger kontorchef Katrine Hahn Kristensen fra Miljøstyrelsen.

Adgangsreglerne betyder blandt andet, at private skove er åbne fra klokken seks til solnedgang. I private skove må man færdes på veje og stier, mens man i offentlige skove må færdes hele døgnet og også gerne til fods uden for veje og stier.

”De nye skilte signalerer tydeligt, at du nu er i en privat skov. Skiltet viser både det, man må i skoven, og det der er forbudt, uden at du skal stå og læse en masse tekst. Intentionen er klar, man skal føle sig godt tilpas i skoven, samtidig med, at man er godt oplyst om reglerne,” siger erhvervspolitisk chef Tanja Blindbæk Olsen fra Dansk Skovforening.

 Se adgangsreglerne for offentlige og private skove her

Fakta om skovskiltene

Der har været en skilteaftale mellem Miljøstyrelsen og Dansk Skovforening siden 1995 om skovskilte. I alt er det ved udgangen af 2022 produceret ca. 23.000 skilte.  Private skovejere kan henvende sig til Dansk Skovforening og gratis modtage skilte til opsætning ved indgange til deres skove. Det nye skilt er produceret i 2.500 eksemplarer.

Kilde: Miljøstyrelsen