Flensborg: Gratis bubysser den sidste fredag hver måned

PR-foto: Aktiv Bus Flensburg

Flensborg. For første gang fredag ​​den 27. august 2021 er rejser med Aktiv Bus Flensburg GmbH bybusser gratis. Rent praktisk betyder det, at der ikke kræves enkeltbilletter, dagbilletter eller stribe -billetter til ture på bybusruter.

På den måde gennemfører det kommunale selskab sammen med administrationen en politisk beslutning, som flere byrådsgrupper havde taget initiativ til, og som hovedudvalget har taget beslutning om på junimødet.

Formålet med dette initiativ er at vinde tilbage passagerer til bustransport, der havde opgivet bussen på grund af pandemien, og også at interessere nye kunder for lokal offentlig transport.

Byen Flensborg afholder omkostningerne.

Byrådsmedlem Stephan Kleinschmidt er glad for dette politiske initiativ: “At vinde gamle kunder tilbage og overbevise nye om at tage bussen tjener ikke kun vores transportselskab, men hjælper også med at beskytte klimaet, når flere skifter fra biler til busser.”

Aktiv Bus havde allerede i begyndelsen af ​​pandemien tilpasset busserne til de nødvendige hygiejneregler. Takket være skillevæggen til førerpersonalet, installation af desinficerende dispensere, muligheden for at stige ind via bagdørene og hyppigt åbne dørene ved busstoppestederne, er en lavere risiko for infektion blevet videnskabeligt bevist.

Kampagnen finder den sidste fredag hver måned indtil sidste gang fredag den 29. juli 2022.