Fastelavnsbolle med god samvittighed: Nu donerer danskerne den populære spise til indlagte børn

”Fastelavn er mit navn, boller vil jeg… give”. Nu kan danskerne donere deres fastelavnsbolle til indlagte børn og nyde den med ekstra god samvittighed. Foto: Børneulykkesfonden

Fastelavnsbollen har de seneste år taget danskerne med storm, og over hele landet sættes tænderne i den cremefyldte delikatesse. Bollen fås med mange smage, og nu er den her også med smagen af god samvittighed. Igen i år kan danskerne nemlig donere deres ”fastelavnsbolle” til indlagte børn.

Tiden er atter kommet til tøndeslagning, farvestrålende masker, lækre søde sager – og nok det allervigtigste: fastelavnsboller. Rundt hos landets bagere og konditorer kan de lækre fastelavnsboller købes i mange variationer. Dem med wienerbrød, dem med creme, dem syltetøj, dem med karamel og dem med chokolade.

Også Legeheltene har taget fastelavnshyggen til sig og er kommet med deres bud på årets fastelavnsbolle – nemlig fastelavnsbollen, der giver en smag af god samvittighed. I år kan danskerne donere ”en fastelavnsbolle” til Legeheltene, der sørger for at give indlagte børn i Danmark en fastelavnsfest til gengæld.

”Hos Legeheltene arbejder vi for at skabe aktiv leg og bevægelse for indlagte børn i Danmark. Og i år, hvor det heldigvis ser ud til, at corona ligger bag os, vil vi igen invitere de indlagte børn med til den festlige tøndeslagning. Vi håber derfor, at mange vil ’købe’ vores fastelavnsbolle i år, så vi kan glæde de indlagte børn,” udtaler Henriette Madsen, Generalsekretær i Børneulykkesfonden, som driver Legeheltene.

Boller vil jeg give

Henriette Madsen fortsætter:

”Vi har derfor lavet den traditionelle fastelavnssang lidt om, så den nu går ’Fastelavn er mit navn, boller vil jeg…. give! Hvis jeg ingen boller giver, så laver jeg ballade’. Den tekst passede bedre i år.”

Det er muligt at donere både en lille, mellem og stor fastelavnsbolle til hhv. 50 kr., 100 kr. og 150 kr. på MobilePay til 707340.

Fastelavnsfest for indlagte børn

Midlerne, som indsamles fra kampagnen, går til at kunne afholde en fastelavnsfest for de indlagte børn i Danmark sammen med Legeheltene. Her inviteres til den traditionelle tøndeslagning med fastelavnslege, guf og heltekapper til hele familien.

Se mere her: www.fastelavnsbolle.dk

”Fastelavn er mit navn, boller vil jeg… give”. Nu kan danskerne donere deres fastelavnsbolle til indlagte børn og nyde den med ekstra god samvittighed. Foto: Børneulykkesfonden