Dronning Margrethe: Læs 500 af dronningens sjoveste og skarpeste citater

I anledning af dronning Margrethes 80-års fødselsdag opdaterede og udbyggede forfatter Jens Andersen sin unikke samling af dronningecitater.

Det er blevet til hele 500 af de sjoveste og skarpeste citater fra taler, bøger og interviews – fra 1960?erne og frem til i dag. Med nyt forord om Dronningen som sprogbruger, -røgter og -fornyer.

Dronning Margrethe er kendt for at have ordet i sin magt og for at kunne spidde enhver situation med en overraskende sproglig vending. Ikke bare i de hundredvis af nøje gennemarbejdede taler, hun har skrevet og holdt gennem 40 år, men også i mere uhøjtidelige interview- og samtalesituationer.

Citaterne er samlet under emner, som indledes med abdikation og slutter med ånd.

Om Danmark: “Nok er Danmark et lille land, men vi skal passe på, at vi ikke bliver et småligt land.” (Nytårstalen 2013).

Om ægteskabet: “Der kan godt være små klumper i grøden en gang imellem, men man kommer gennem dem sammen.” (Enegænger, 2010).

Om prinsesse Benedikte: “Hendes hår sidder altid. Det tør ikke andet.” (Benedikte, 2019).

Jens Andersen er en anerkendt biografiforfatter, som står bag nogle af de mest anmelderroste biografier i Danmark. Han er fra 1955 og vokset op i Hvidovre hvor han tog en ph.d. i Filologi. Han debuterede med sin første biografi ”Thit – den sidste valkyrie” (1990), som handler om den danske foredragsholder og forfatter Thit Jensen. Samme år modtog han for første gang George Brandes-prisen i 1990. Han har også skrevet biografier om blandt andet Tove Ditlevsen, Ole Lund Kirkegaard, H.C. Andersen og nu Dronning Margrethe. Jens Andersen har tegnet et portræt af Danmarks kommende konge i bogen ”Under Bjælken – Kronprins Frederik”, som er blevet rost for det meget menneskelige portræt af kronprins Frederik. En af grundende til Jens Andersens biografier er populære, er fordi han formår at gør det muligt for læseren at komme helt tæt på personer som H.C. Andersen, som vi ellers kun kender gennem hans litterære værker.

Bogen “500 citater af Dronning Margrethe” koster 199,95 og fås bl.a hos Jefsen Bog & Idè i Tønder.