DR-TV: Masser af nyheder

Et helt nyt tilbud til småbørn. En massiv sportsdækning over sommeren. Og helt nye programmer, blandt andet med Simon Kvamm i front. Det er på vej fra DR:

– I en tid, hvor det vælter ind med internationalt indhold fra de store streaminggiganter, er det vigtigere end nogensinde med dansk indhold. Jeg er glad for, at vi nu også kan give de små børn et klart dansk public service-alternativ til det indhold, de eller deres forældre ellers finder på nettet og hos de internationale tjenester. Gennem foråret og over sommeren bliver der også rig mulighed for at samles om programmer og store begivenheder, der betyder noget for os herhjemme, siger Maria Rørbye Rønn, generaldirektør i DR.

Minisjang går i luften på mandag

En af dagens helt store nyheder er, at DR Minisjang har premiere på mandag den 29. marts 2021 på DRTV og som app. Det er DR’s helt nye tilbud skræddersyet til de 1-3-årige. I den aldersgruppe ser 50 procent Youtube og Ramasjang, der ellers er henvendt til lidt større børn, hver uge, og nu lancerer DR et public service-alternativ tilpasset dem.

– Med DR Minisjang vil vi give småbørn og deres forældre et alternativ, som er garant for kvalitetsindhold. Det er et trygt og legende reservat, som forældre med god samvittighed kan lade deres mindste bruge, fordi det tager højde for de mindstes kognitive og fysiske udvikling i et tempo, hvor de små børn kan følge med. For os er det ikke vigtigt, hvor længe de ser, men til gengæld hvad de ser, og derfor har vi høje ambitioner for indholdet. Derfor er alt vores indhold også udviklet i tæt kontakt med en lang række fagfolk på området, fortæller Morten Skov Hansen, chef for DR Ultra, Ramasjang og nu også Minisjang.

Når DR Minisjang rammer skærmene på mandag, bliver det med pindsvinet Børste som Minisjangs værtsfigur, som målgruppen hurtigt kommer til at kende. De første tv-programmer, der kommer på Minisjang er ’Fagtesange’, ’Børstes verden’, ’Lille Tiger’ og ’Skal vi lege?’, og i appen finder man ’Toiletbesøg’, ’Fagtesange’ og ’Tingfinder’. Tv-programmerne hører under temaet ”Leg”, og senere på året kommer temaerne motorik og sprog og dertilhørende nye programmer.LÆS OGSÅ:På mandag rammer Minisjang skærmen – og næste år går ny stor animationssatsning i luften

Stor sportssommer i vente

Vi har måttet vente et helt år, men nu kan vi begynde at glæde os til nogle af verdens største tv- og sportsbegivenheder, nemlig EM i herrefodbold – delvist på dansk grund – og senere de Olympiske og Paralympiske Lege i Tokyo.

– Det er en vigtig opgave for DR at samle danskerne om de store, væsentlige begivenheder, der bevæger og optager os. Denne sportssommer lever i den grad op til det hele, med store begivenheder som EM og OL med dansk deltagelse, hvor vi også har forhåbninger om medaljer til Danmark. Vi glæder os meget til at lave en sportsdækning, der appellerer bredt, og som styrker fællesskabsfølelsen på tværs af hele landet, siger Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder med ansvar for DR Sporten.

Fra den 11. juni til den 11. juli 2021 sender DR EM i herrefodbold. DR har både åbningskampen og finalen, og når Danmark spiller sin første kamp den 12. juni, kan alle danskere følge med på DR1 eller på DRTV. DR viser også Danmarks tredje og måske afgørende kamp i gruppespillet mod Rusland den 21. juni. Og hvis Danmark går videre, viser DR alle de efterfølgende danske knock out-kampe. Til at binde det hele sammen har DR blandt andre Josefine Høgh i studiet, som får besøg af fodboldeksperter, mens DR’s faste fodboldkommentatorer sidder klar i kommentatorboksene.

DR sender også direkte fra OL den 23. juli til 8. august, og igen to uger senere fra de Paralympiske Lege. OL-studiet på tagterrassen på Experimentarium ved København bliver DR’s faste base med Tina Müller som gennemgående vært. Under de Paralympiske Lege bliver det Josefine Høgh, der følger os hele vejen.LÆS OGSÅ:DR sender OL fra studie på toppen af Experimentarium

Fuhlen, Høgh og Astronauten stempler ind i DR’s bevægelsestema

DR har i år temaet ’Sammen i bevægelse’. Det er et landsdækkende samarbejde mellem DR og Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Skoleidræt, Danmarks Idrætsforbund samt DGI, der sammen skal inspirere danskerne til at bevæge sig.

– I en krævende tid, hvor corona har gjort mange ting sværere og presser os både fysisk og mentalt, vil vi gerne bidrage til, at vi holder dampen oppe. Hen over året kommer vi derfor med programmer og indhold på alle DR’s flader med bevægelse som omdrejningspunkt. Vi samler det under overskriften ’Sammen i bevægelse’, og vi håber, at det kan inspirere til både bevægelse og fællesskab rundt om i landet, fortæller chef for TV og Tværgående, Nikolaj Vitting Hermann.

I foråret kommer der blandt andet to helt nye DR1-programmer, som begge tester kroppens formåen – fra den ene yderlighed til den anden.

I programserien ’Høgh & Astronauten – Min krop til grænsen’ tester astronauten Andreas Mogensen og DR-vært Josefine Høgh, hvad man kan presse kroppen til. Igennem seks afsnit følger vi dem tæt, når de kaster sig ud i hæsblæsende udfordringer for at teste, hvordan deres egne kroppe reagerer i ekstraordinære situationer, og hvor langt de kan presse sig selv.

Og i den helt anden ende af skalaen tester Christian Fuhlendorff, hvor lidt kroppen kan præstere. Det sker over tre afsnit i ’Fuhlendorffs store sofaeksperiment’. Her skal han i tre uger få en hverdag til at fungere med kun 1.500 skridt om dagen for at se, hvad der egentlig sker, når vi skruer helt ned for bevægelsen. Det finder Christian Fuhlendorff ud af sammen med Bente Klarlund og hendes team, som følger udviklingen i hans fysiske og mentale tilstand undervejs.

Begge programserier har premiere torsdag den 6. maj klokken 20.00 og 20.30 på DRTV og DR1.

Simon Kvamm vender tilbage med ny komediedrama

Den 8. april 2021 er der på DRTV og DR2 premiere på ’Guru’, som er et helt nyt komediedrama i seks afsnit af Simon Kvamm. I serien møder vi karakteren Andreas Mertz, der er vendt hjem til sin barndomsby Silkeborg med coachingprogrammet ”GÅ SELV”. Det skal give silkeborgenserne mod til at tage skæbnen i egen hånd, og ikke mindst tage kampen for at få den lokale fodbold-maskot, Odderen Theis, udskiftet med et farligere dyr, der kan bide skeer med Ulven Lupus fra FC Midtjylland.

I ’Guru’ går Simon Kvamm satirisk i rette med vores præstationskultur og undersøger de konsekvenser, der kan være, når søgende sjæle modtager livsråd fra andre søgende sjæle.

– Det har været noget af en bjergbestigning for mig at få realiseret det her projekt. At finde den rigtige balance mellem humor og alvor. Og så har det ikke mindst været voldsomt at spille hovedrollen og bruge så meget af mig selv og mine egne både latterlige og dystre sider, udtaler Simon Kvamm.