“Det begyndte med en trekant” – Ny strikkebog præsenteret i Tønder – Maskernes nye hovedstad

Jane Enemark med sin nye strikkebog. Den kan købes hos Glaskunsten på gågaden i Tønder. Fotos: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

– Det skal være sjovt, det skal være kreativt, og så skal det være nemt når man først kender metoden, lyder det fra Jane Enemark, der efter adskillige bøger om pileflet nu har kastet sig over strikning med en helt ny bog. 

Rigtig mange vil kende Jane Enemark fra Birkelev Naturkunst, hvor Jane siden 2001 har afholdt mange kurser i bl.a pileflet. 

Jane Enemark med sin nye strikkebog. Den kan købes hos Glaskunsten på
gågaden i Tønder. Fotos: Erik Egvad Petersen – www.sydnyt.dk

Sjovt, kreativt og nemt 

– Bogen har været fire år undervejs, indrømmer Jane Enemark. Og selvom hun har strikket i 45 år, så opdager hun stadig nyt og nye tiltag. 

– Det skal bare være sjovt og nemt, så kommer den kreative del helt af sig selv. Og når Jane forklarer hvordan man starter med trekanterne, og bare fortsætter af samme vej, hvad enten man vil strikke et sjal, en poncho eller fingerløse vanter, så lyder det både nemt og sjovt. 

Erfaringen har hun bl.a også fra de mange kurser i pileflet hun har afholdt. 

– Der er opskrifter på 40 forskellige modeller i bogen, og der kommer altså flere bøger omkring strik og hvordan alle, både nybegyndere og erfarne, kan få glæde af de mange gode ideer og tips, der luftes her.   

Den 27. og 28. oktober i år kan man opleve Jane Enemark live med strikkepindene i Glaskunsten på gågaden.   

Jane Enemark har skrevet en strikkebog. Den kan købes hos Glaskunsten på gågaden i Tønder. Fotos: Erik Egvad Petersen – www.sydnyt.dk


Tønder godt på vej til at blive Maskernes nye hovedstad

Ved Smag på Marsken, der blev afholdt forleden i Højer kunne man også opleve strikkeforeningen Masker i Marsken, der afholder strikkefestivalen Masker i Marsken i dagene 27.-29. oktober i år. Derudover er der ikke mindre end to garnforretninger på gågaden i Tønder – Garn By Jacobsen og Yarn Every Wear. 

Bogen Strik 1 – Det begyndte med en trekant kan bl.a købes hos Glaskunsten på gågaden i Tønder. . Bogen koster 325,- for paperback-udgaven og 425,- for hardcover. Vil man hellere have en E-bog kan man få den for 199,-.