Den tyske del af Nationalpark Vadehavet er 155 mio. euro værd – om året

En socioøkonomisk undersøgelse med mere end 21.500 adspurgte viser: Nationalparken Schleswig-Holstein Vadehavet genererer hvert år 155 millioner euro i indtægter og 5.444 arbejdspladser gennem turisme.

Vadehavet er meget populært blandt turister og dem, der søger afslapning. Men hvad motiverer deres besøg, hvilken rolle spiller beskyttelsesstatus i dette, og hvad bidrager de til værdiskabelse gennem deres udgifter?

På vegne af Slesvig-Holsten Nationalpark Foundation spurgte Julius Maximilian Universitetet i Würzburg 21.583 gæster fra Schleswig-Holstein Vadehavet Nationalpark og Biosfærereservat i 2021/22.

I dag præsenterede prof. Dr. Hubert Job og hans kollega Sarah Bittlingmaier resultaterne på National Park Center Multimar Wattforum.

– For 18,2 procent af alle gæster spiller nationalparken Schleswig-Holstein Vadehavet en stor til meget stor rolle når det gælder om at motivere dem til at besøge regionen,” opsummerede prof. Dr. Hubert Job fra universitetet i Würzburg.

2.583 lange interviews og 19.000 flashinterviews i løbet af 16 forskellige datoer fra juni 2021 blev udført af hans elever på øerne, Halligen og langs fastlandets kyst i løbet af et år.

I 2.583 lange interviews og 19.000 flashinterviews fandt de ud af, at antallet af nationalparkturister vokser. – Hvis nationalparken har motiveret næsten hver anden lokale gæst til at rejse til det slesvig-holstenske vadehav, er det et bevis på nationalparkforvaltningens succesfulde brandkommunikation.

Kilde: Landesbetrieb für Küstenschutz, Nationalpark und Meeresschutz Schleswig-Holstein
Nationalparkverwaltung