Covid-19: Glæde i Tønder over ny teststation

I dag, tirsdag den 1. december, åbner Region Syddanmark sit nye permanente testcenter i Tønder. Og i Tønder Kommune glæder man sig over, at regionen, efter at have ydet stor hjælp med de mobile testcentre, nu sikrer borgerne i Tønder Kommune et permanent testcenter.

Så skal borgerne i Tønder ikke vente meget længere, før regionens to sidste COVID-19-teststationer slår dørene op. Det sker den 1. december 2020 i Tønder og Fredericia.

De to teststationer fuldender dermed den COVID-19-vinterplan, som Region Syddanmark præsenterede i oktober måned.

Teststationerne i Tønder og Fredericia bliver dermed en del af regionens seks teststationer. Derudover er der også åbnet syv store testcentre i regionens største byer. Alle 13 teststeder er udpeget, klargjort og åbnet henover oktober, november og nu altså de sidste to den 1. december.

Irene Holk Lund, der er formand for Sundhedsudvalget i Tønder Kommune glæder sig over, at Tønder Kommune nu får et fast testcenter.

                                                          “Jeg vil gerne rette en stor tak til Region Syddanmark for at borgerne i Tønder Kommune nu får mulighed for at blive testet, uden at skele til, om det lige passer med de dage, hvor den mobile testenhed er på besøg i kommunen”, fortæller formanden for Sundhedsudvalget i Tønder Kommune, Irene Holk Lund. 

Tønder Kommune har fra først i oktober til sidst i november i samarbejde med regionen haft den mobile testenhed i Tønder Kommune 21 dage, hvor det har været muligt for borgere, at komme forbi og blive testet uden tidsbestilling.

Derudover har regionens mobile testenhed også været i Tønder Kommune og foretaget test på flere ungdomsuddannelser og virksomheder.”Vi er i Tønder Kommune taknemmelige for, at vi i en periode med en stigning i antallet af smittede borgere har fået rigtig god hjælp fra regionens mobile testenhed. Det har været et samarbejde, der har fungeret fra dag 1 og virkelig gjort en forskel i bestræbelserne på at få bragt smittetallene ned”, fortæller Irene Holk Lund.