Blev du vild med garderhusarerne i Tønder? Her kan man også aftjene sin værnepligt

Gardehusarregimentet kan føre sin samlede historie tilbage til 1614, og er således det ældste regiment i Hæren. Regimentets motto "In Actis Esto Volucris", der betyder "vær lynsnar i handling", er at finde på regimentsmærket; en pansret hestemaske med Christian IV's kronede monogram. Mærket er et symbol på regimentets store tilknytning til hesten og på husarbataljonernes pansrede enheder. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Efter at have oplevet Gardehusarregimentet, hestene og den helt specielle ånd, der hersker over dette historiske regiment, er der måske den ene eller anden, der har fået lyst til at prøve kræfter med denne del af det danske forsvar.
Her kan man nemlig også aftjene sin værnepligt, og man kan melde sig frivilligt.

Regimentets historie

Gardehusarregimentet kan føre sin samlede historie tilbage til 1614, og er således det ældste regiment i Hæren. Regimentets motto “In Actis Esto Volucris”, der betyder “vær lynsnar i handling”, er at finde på regimentsmærket; en pansret hestemaske med Christian IV’s kronede monogram. Mærket er et symbol på regimentets store tilknytning til hesten og på husarbataljonernes pansrede enheder.

Nutidens Gardehusarregiment er en sammenlægning af de sjællandske regimenter: Danske Livregiment på Vordingborg Kaserne, Gardehusarregimentet på Næstved Kaserne og Sjællandske Livregiment på Antvorskov Kaserne. 

Regimentet har både fane og estandart. Fanen anvendes, når regimentet er til fods, mens estandarten anvendes til hest.

Se video fra opvisningsaftenen i Tønder her.

Se mere om Gardehusarregimentet her.

Kilde: Forsvaret