Astronauten Andreas Mogensen med Lego-model af sig selv foran Kennedy Space Center i Miniland i Legoland

Andreas Mogensen med Lego model af sig selv foran Kennedy Space Center i Miniland i Legoland. Pressefoto

Fra i dag er det muligt at spotte den danske astronaut Andres Mogensen som Lego-model i Minilands området Kennedy Space Center i Legoland. Den nye model af Andreas viser ham i hvid rumdragt med en rumhjelm placeret under den ene arm, et dannebrogsflag på venstre arm og naturligvis hans personlige ”mission patch” fra hans seneste rumrejse på brystet.

– Det er noget helt særligt at få lov til at blive en fast del af Kennedy Space Center udstillingen her i Miniland. Jeg har altid haft en forkærlighed for at bygge med Lego, så at se sig selv som Lego-model er virkelig sjovt, og jeg synes faktisk, det ligner mig meget godt, selvom jeg ikke er helt gråhåret endnu, siger Andreas Mogensen med et smil.

Et nyrenoveret område

Området med Kennedy Space Center i Miniland har til sæson 2024 fået en gennemgribende istandsættelse, hvor ældre Lego-modeller er blevet restaureret og nye modeller er kommet til. Området har blandt andet fået en affyringsrampe, hvor gæsterne selv kan sende raketten Artemis bliver sendt afsted, og er generelt blevet mere tidssvarende.

– Med opdateringen af Kennedy Space Center ville vi gerne afspejle stedet, som det ser ud i virkeligheden i dag. Derfor har vi opdateret nogle af vores eksisterende Lego-modeller og bygget helt nye for at komme så tæt på virkeligheden som muligt. Det er altid spændende at bygge områder, som gæsterne kan genkende fra virkeligheden, og her er vi også kommet rigtig godt i mål, siger Jan Mouritzen, der er daglig leder for modelafdelingen i Legoland.

Det har taget Lego modelbyggerne og teknikerne i Legoland under et år at designe, renovere og bygge nye modeller til området. Inspirationen har de fået gennem billeder og videomateriale fra det rigtige område i Florida i USA.

– Jeg er meget imponeret over området med Kennedy Space Center her i Legoland, og særligt raketten, som efter en nedtælling går i luften. Der er mange detaljer fra virkeligheden, som jeg synes, Lego byggerne har været rigtig gode til at få med til området her i Miniland, siger Andreas Mogensen.

Legoudstillingen med Kennedy Space Center har eksisteret siden 1999, hvor det, inden det kom til Miniland i Billund i 2007, blev udstillet i Legoland Californien. Området blev totalrenoveret i Legoland Billund til sæson 2024, hvor Andreas Mogensen fra i dag er en fast del af udstillingen.

Kilde: legoland