Andelsselskabet Norlys lancerer løsninger med sikkert internet til erhvervslivet

Cybertruslen mod danske virksomheder er meget reel, og derfor lancerer Norlys nu en række nye erhvervsprodukter, hvor en bred vifte af sikkerhedsløsninger er inkluderet som standard.

Virksomheder og organisationer anmeldte i 2023 knap 17 procent flere tilfælde af it-relateret økonomisk kriminalitet sammenlignet med året før. Og så sent som i februar blev flere danske lufthavnes hjemmesider lagt ned af DDOS-angreb.

Det er blot to eksempler på, at cybertruslen mod danske virksomheder er ganske reel. Alligevel har flere små og mellemstore virksomheder ikke et tilstrækkeligt fokus på digital sikkerhed, fremgår det af Digitaliseringsstyrelsens rapport om digital sikkerhed i danske SMV’er fra oktober.

En af forklaringerne er blandt andet, at mange af virksomhederne ikke ser sig selv som interessante mål for hackerne. Men det er en fejl, lyder det fra cybersikkerhedsrådgiver i Norlys Ken Bonefeld Nielsen.

– Danmark er et af verdens allermest digitaliserede samfund, og derfor er cybertruslen høj. Hvad end du er cykelmekaniker med eget værksted på Nørrebro eller driver en mindre produktionsvirksomhed i Lemvig, er rigtig meget af din drift bundet op på digitale løsninger, og det gør dig til et interessant mål, selvom du driver en mindre virksomhed – derfor kan det blive dyrt, hvis kriminelle lægger din hjemmeside ned, lammer dine betalingsløsninger eller eksponerer dine kunders data, forklarer han.

Sikkerhed som standard

Problematikken er på ingen måde ny, men alligevel har virksomhedernes fokus længe været rettet mere mod hastighed og stabilitet end på sikkerhed, når de har skullet købes internetforbindelser.

Samtidig har der i markedet været mere fokus på de større kundesegmenter, hvilket har betydet, at der har manglet gode solide standardløsninger. Det problem vil Norlys nu gøre op med. Derfor har Norlys på forhånd tænkt sikkerhedsløsninger ind i alle internetprodukter til virksomheder, fortæller Sune Nabe Frederiksen, direktør i Norlys’ digitale forretning.

– Særligt blandt de mindste virksomheder udvikler sikkerhedsniveauet sig for langsomt eller også flytter det sig slet ikke. Set fra vores stol er der to afgørende forklaringer, nemlig at det kan virke for uoverskueligt, og at markedet ikke har kunnet tilbyde sikkerhedsprodukter, der var til at betale. Før var sikkerhed en luksus, du som virksomhed valgte til – det vil vi gøre op med, og derfor er sikkerhed standard på alle vores produkter. Vi vil simpelthen ikke sælge internet uden sikkerhed længere, siger han.

Det betyder blandt andet, at virksomhedernes servere er bedre beskyttet mod kendte sårbarheder, ondsindede bots, beskyttelse mod malware og potentielt farlige hjemmesider.

Norlys’ nye internetprodukter koster fra 599 kroner om måneden for den billigste og op til 999 kroner.

Kilde: Norlys