Årets sidste strikkecafé på Kulturhistorie Tønder

Pressefoto

Tirsdag d. 29. november kl. 14 fortæller Rune Finseth, museumsinspektør ved Kunstmuseet i Tønder under titlen ”Underbevidstheden” om udstillingen En anden surrealisme, som for nylig åbnede i Tønder.

Igennem de seneste år har surrealistiske strømninger gennemsyret samtidskunsten, og i udstillingen En anden surrealisme deltager markante samtidskunstnere fra ind- og udland side om side med historiske surrealistiske værker. Udstillingen undersøger vores surrealistiske samtid gennem den historiske surrealismes forståelsesramme, og i sammenstillingen blotlægges formelle og motivmæssige sammenhænge såvel som væsensforskelle.

I foredraget kommer Rune Finseth ind på, hvad vil det sige at arbejde med drømme, underbevidsthed, tilfældighed og fejl i den kreative proces? Kunstmuseet i Tønder har den betydeligste samling af surrealistisk kunst i Danmark. I 1974 erhvervede museet Bjerke Petersens maleri Surrealistisk komposition med to mænd på en strand fra 1936, og igennem en aktiv erhvervelses- og udstillingsstrategi – ofte direkte fra kunstnerne – har museet siden dengang erhvervet hovedværker af Bjerke Petersen, Elsa Thoresen, Wilhelm Freddie, Rita Kernn-Larsen – og ikke mindst Franciska Clausen. Senest har museet erhvervet et markant værk fra slutningen af 1920’erne af Eugène de Sala, som introducerede surrealismen i Danmark. Værket kan opleves i udstillingen, der kan besøges efter foredraget.  

Programmet består af en times foredrag ved museets egne inspektører. Eftermiddagene rundes af med oplæsning af ældre og nyere litteratur ved museumsinspektør Elsemarie Dam-Jensen. Alle er velkomne – også selvom man ikke strikker.

Pris: kr. 85,-

For medlemmer af Tønder Museums Vennekreds og Museumsklubben: kr. 70,-

Prisen er incl. kaffe og kage.