OPDATERET: Aabenraa: Stormen Malik væltede stort bøgetræ

Bøgetræet blev 235 år gammelt før stormen Malik væltede det. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

OPDATERET: Det store bøgetræ har beskadiget et par andre træer da det blev fældet af stormen. Det anbefales derfor, at man holder afstand i disse dage med kraftig blæst. I det hele taget bør man ikke opholde sig i en skov under kraftig blæst/stormvejr. Der er stor fare for nedfaldende grene.

Det store bøgetræ – Det var et af de ældste bøgetræer vi har i skoven, lyder det fra skovfoged Per Lorenzen fra Naturstyrelsen Sønderjylland.

Og egentlig var det væltede bøgetræ nærmest ikke blevet bemærket, hvis ikke lige det var fordi det havde beskadiget et kolonihavehus.

– Bøgetræet er 235 år gammelt og var ca. 35 meter højt, fortæller skovfogeden. Det er ikke det eneste af sin slags i skoven i Aabenraa, og det stod lige ved siden af en meget befærdet sti.

– En stor del af det væltede bøgetræ får lov til at ligge fordi det er så gammelt, at det har en stor værdi for naturen, fuglene og skovområdet som helhed. – Og så er det i øvrigt nærmest fredet, idet så gamle træer ikke må sælges til savværket, og heller ikke må fældes hvis det da ikke lige er til fare for mennesker eller ejendom.

– Lad os lige få et kig på det

Karl og Lærke, der bor sammen med deres forældre tæt ved skoven, var ikke sene til at opdage det spændende i at kigge nærmere på det store bøgetræ.

Bøgetræet blev 235 år gammelt før stormen Malik væltede det. Foto: Erik Egvad Petersen – www.sydnyt.dk
Det store bøgetræ beskadigede et kolonihavehus da det væltede i stormen. Foto: Erik Egvad Petersen – www.sydnyt.dk