Aabenraa: Påskesjov for børn med pindsvin

Pindsvinene har brug for hjælp. Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse sætter i påsken fokus på havens pindsvin. I kan blandt andet lære, hvordan I bygger et hyggeligt pindsvinebo. Pressefoto

Bliv klogere på naturen, når Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse inviteret hele familien til påskesjov med kreative aktiviteter. Denne gang er der fokus på pindsvinene og deres levevilkår.

Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse er med i “Ramasjang redder pindsvinene”, der har som mål at redde dyr i den danske natur sammen med landets børn. 

I påsken er børnene på bibliotekerne i Bov, Felsted, Rødekro, Tinglev og Aabenraa inviteret til at tegne et pindsvin og folde et pindsvin af kasserede bøger. Der er også en vejledning fra Ramasjang, som kan bruges til at bygge et pindsvinehus hjemme i haven.

NygadeHuset har også fokus på naturen og pindsvinene. Over tre dage fra mandag d. 11. til onsdag d. 13. marts kan I fra 10 til 12 tage med op på Galgebakken i Aabenraa, hvor naturarrangementet “Red pindsvinene” løber af stablen.

Her lærer I, hvordan et pindsvin ser ud, og hvad det har brug for. Sammen bygger vi også et pindsvinebo i overstørrelse, så I kan bygge et hyggeligt bo til havens pindsvin hjemme. På dagen kan I desuden blive malet som et pindsvin i ansigtet og lede efter vingummiorme – ligesom rigtige pindsvin.

Pindsvin lever lige uden for døren i vores haver og parker, fordi deres naturlige levesteder er skrumpet ind. Derfor skal vi lære at leve sammen med dem i den bynære natur og at bygge huse til dem.

Det er femte år i træk, at DR Ramasjang sætter fokus på et dyr, som børnene kan hjælpe. Tidligere år har det været bierne, havets dyr, fuglene og frøerne.

I dagene op til påsken kan børnene komme og bytte deres hjemmelavede påskeæg til et chokoladepåskeæg på bibliotekerne. I Makerspace på Aabenraa Bibliotek kan de bygge et påskeæg af Lego, lave et gækkebrev eller lave påskekrea med fjer, pap og dimsedutter.

“Påskesjov med pindsvin” begynder fredag d. 8. og løber til og med onsdag d. 13. april på

Bibliotekerne i Bov, Felsted, Rødekro, Tinglev og Aabenraa. “Red pindsvinene” på Galgebakken løber over tre dage fra 11. til 13. marts.

Læs mere på aabenraabib.dk og nygadehuset.dk

Kilde: Aabenraa Biblioteker & Kulturhuse