AABENRAA: #MeToo på biblioteket

Tv-værten Sofie Linde satte ild under den danske #MeToo-debat, da hun for nyligt var vært for Zulu Comedy Galla. I Sverige trådte 18 kvinder i 2017 frem og fortalte om seksuelle krænkelser i Det Svenske Akademi.

Siden Sofie Lindes #MeToo stod på scenen ved Zulu Comedy Galla og fortalte sexistisk adfærd har over 1.600 kvinder fra mediebranchen underskrevet et støttebrev til hende.

I spidsen for den svenske afsløring i 2017 stod stjernejournalisten Matilda Gustavsson fra Dagens Nyheter. 

Nu kan du tage til en streamet samtale mellem hende og Lise Bach Hansen fra Det Kgl. Bibliotek. Før streamingen er er der et oplæg om samtykke fra Amnesty International. 

Organisationen hat advokeret for en samtykkelov. Hvad betyder samtykke præcist, og hvad håber Amnesty, der kommer til at ske, når den nye lov træder i kraft? 

Samtykkeloven taler ind i #MeToo-debatten, hvor seksuelle krænkelser hersker. Lige fra hentydninger til egentlige overgreb. Samtykkeloven har fokus på, om begge parter var indforstået med at have sex, og på, hvad begge parter gjorde for at sikre sig, at der var samtykke.

Matilda Gustavssons afsløringer om seksuelle krænkelser i Det Svenske Akademi ramte forsiden den 21. november 2017. 18 kvinder vidnede om voldtægt, trusler og chikane. 

Det lancerede en kæde af begivenheder, der ville få en af ​​verdens mest rigeste kulturinstitutioner til at gå i knæ. 

Sofie Lindes sparkede liv i den danske #MeToo-debat og har sat gang i den selvransagelse, der finder sted lige nu i den danske mediebranche og på andre arbejdsplader. 

I et nordisk perspektiv har Sverige været det land, hvor MeToo allertydeligst har sat sine spor i samfundet, og debatten fik en kolossal effekt i 2017 i kølvandet på afsløringen af den amerikanske filmproducent Harvey Weinsteins mangeårige overgreb og krænkelser mod kvinder, som han i foråret 2020 fik en dom på 23 års fængsel for. 

Livestreaming: Samtale med Matilda Gustavsson 

Aabenraa Bibliotek

28. september mellem 19.00 og 21.30

Fri entre. Tilmelding nødvendig.

Be the first to comment on "AABENRAA: #MeToo på biblioteket"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*