Aabenraa Kommune får millioner til udvidelse af kapaciteten i den kommunale tandpleje

Sundheds- og Indenrigsministeriet har i dag offentliggjort udmøntningen af 131 millioner kroner til den kommunale børne- og ungdomstandpleje. Aabenraa Kommune har fået tilsagn om 4,5 millioner kroner målrettet udvidelse af vederlagsfri tandpleje for 18-21-årige.

Det vederlagsfri, kommunale tandplejetilbud har tidligere stoppet, når man fylder 18 år. Reglerne på området blev i 2022 ændret, så tilbuddet gælder til og med, man fylder 21 år. Ordningen udvides med én årgang om året fra 2022 til 2025.

Sundheds- og Indenrigsministeriet har i dag udmøntet midler til de kommuner, der får tilskud til udvidelse af kapaciteten i den kommunale tandpleje.

– Vi er meget glade for, at vi har fået tilsagn om tilskud til at udvide kapaciteten i den kommunale børne- og ungetandpleje. Den udvidede kapacitet for Aabenraa Kommune vil medføre anlægsomkostninger, så vi kan få de nødvendige, fysiske rammer, siger formand for Social- og Seniorudvalget i Aabenraa Kommune, Michael Christensen, og fortsætter:

– Derfor vil vi nu kigge på, hvordan vi får bedst mulig gavn af de 4,5 millioner kroner, som Aabenraa Kommune har fået fra puljen. Konkret vil vi kigge på en udvidelse af tandplejeklinikken på Kongehøjskolen i Aabenraa, som med sin geografiske placering er ideel, fordi den ligger tæt på Campus Aabenraa, hvor mange 18-21-årige har deres daglige gang.

Den demografiske prognose for Aabenraa Kommune viser, at gruppen af unge med tilbud om vedlagsfri tandpleje stiger fra 10.371 til 13.028 i 2025 – en stigning på 25,62 procent.

Aabenraa Kommune afventer Sundheds- og Indenrigsministeriets endelige tilsagnsbrev. 

Kilde: Aabenraa Kommune