Aabenraa fjord: Rigtige lystfiskere nøjes med en enkelt torsk

Nu er det blevet alvor - max. 1 torsk om dagen til lystfiskerne fra 2022. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Søndagens vejr lokkede med en formiddag næsten uden vind. Perfekt til en tur i jollen for at se om der er fisk i Aabenraa fjord.

Lystfiskere – det er med stang og snøre

Inden turen går ud på fjorden tjekkes fisketegnene. De er OK og gyldige, og med i tasken. Skulle Fiskekontrollen være på vandet er de velkommen. Tegnet koster 185 kr. for et år.

Og vejr og vand er perfekt. Ganske små bølger klukker. På vej ud til et af mange “hot-spots” møder vi en hel del skarv, der er ude på vandet.

Der fiskes med pirk og ophænger. Skal pirken være rød eller blank? De får valgmuligheden. Og det viste sig at det i dag var den røde udgave torskene jagtede.

Jan Asmussen fra Aabenraa er så at sige vokset op med lystfiskeri. Også på fjorden. Og det er da også hans jolle vi er afsted i. En ældre Kegnæsjolle, som har sammen med en makker.

Masser af plads, og så ligger den perfekt på vandet. Et lille problem med startsnoren blev klaret ved hjælp af topnøglesættet fra Biltema.

– En torsk er nok

– Og så er der hug, lød det.

Det blev en flot torsk på 60 cm, der kom op.

Da fotografen letsindigt nok havde lovet torsk til aftensmad derhjemme, røg torsken i hans pose.

– Og en torsk er nok, lød det fra Jan Asmussen.

Der er kvote på torsk, også for lystfiskerne. Egentlig lyder kvoten denne måned på 5 torsk for hver lystfisker for hver dag. Men en enkelt torsk er tilstrækkeligt.

Den målte 60 cm og havde ikke mindre end fire krabber i maven.

Efter et par timer med en masser god fiskesnak og frisk havluft, gik turen tilbage til bådpladsen igen.

Torsken havde maven fyldt med krabber. Foto: Erik Egvad Petersen
Pirke på ca. 60 gram var tunge nok på fjorden i dag. Det gav også et par søstjerne på krogen – et bevis på at der fiskes ved bunden. Foto: Erik Egvad Petersen
Et enkelt lille problem med startsnoren blev klaret ude på vandet med topnøglesættet fra Biltema. Foto: Erik Egvad Petersen

Se også denne artikel – klik her

Se også www.fiskevandeidanmark.dk