Aabenraa: Arbejdet med motorvejsrundkørslerne ved Rødekro er startet

Trafikanter skal påregne længere køretid ved rundkørslerne ved motorvejen i Rødekro. Det inderste kørespor i rundkørslen er nemlig delvist spærret.

I anlægsperioden vil hele rundkørslen på intet tidspunkt være spærret, men kapaciteten i rundkørslen vil blive nedsat og dermed genere trafikanter. Derfor opfordres alle trafikanter til at tage hjemmefra i god tid og væbne sig med tålmodighed.

Trafikanter, som skal mod nord via motorvejen, kan med fordel benytte de nordvendte ramper ved afkørsel 70B Rødekro via Gammel Ribevej. Trafikanter, som skal ind til Aabenraa fra motorvejen (nord/syd), kan med fordel benytte enten afkørsel 70B Rødekro, afkørsel 71 Aabenraa/Feldsted/Havn eller afkørsel 72 Aabenraa S/Havn.

Trafikanter, som skal mod Hellevad, kan med fordel benytte Bodumvej via Gammel Ribevej. Cyklister og fodgængere kan stadigvæk færdes på de dobbeltrettede cykelstier. Da arbejdet i området er omfattende kan det påregnes, at entreprenøren eventuelt også arbejder i weekender og om aftenen.

Årsagen til anlægsarbejdet skyldes, at der i mange år har været udlagt køreplader på tværs af de to rundkørsler for at give tilstrækkelig plads til særtransporter. Det nuværende anlægsarbejde skaber en permanent passage for de mange særtransporter, som benytter denne rute til Aabenraa Havn.

Arealet med køreplader vil nu blive erstattet af græsarmeringssten, så midterøen bliver grøn igen. Dermed får tilkørslen til Rødekro og Aabenraa nu igen sit flotte præg i form af de to kunstneriske rundkørsler.

Begge rundkørsler vil ligeledes blive forberedt til modulvogntog, således flere virksomheder i området vil have mulighed for at benytte den form for transportmiddel. Et modulvogntog er et op til 25,25 meter langt vogntog koblet sammen af to eller tre enheder såsom lastbil, anhænger, trækker, sættevogn eller kærre. Det må samlet veje op til 60 tons.

Hans Lembrecht Madsens to kunstværker ”Vi løfter i flok” og ”Sammen bryder vi igennem” er inddraget i processen omkring udformning af de to midterøer. Mens den sydøstlige rundkørsel bliver renoveret nu, så forventes det, at den nordvestlige rundkørsel renoveres til foråret.

Kilde: Aabenraa Kommune