Vinderfilmen, produceret af elever fra Toftlund Distriktsskole, kåret på Tønder Unge Film Festival 2022 (TUFF)

Vinderne af TUFF i Tønder 2022Vinderfilmen produceret af elever fra Toftlund Distriktsskole - 8. klasserne - kåret på Tønder Unge Film Festival 2022 (TUFF). Pressefoto

270 elever fra 8. klasse og lærere fra Tønder Overbygningsskole og distriktsskolerne i Løgumkloster, Toftlund og Skærbæk deltog i festivalen i Schweizerhalle Tønder Kulturhus. Toftlund Distriktsskole vandt samtlige priser. Filmen Bag lukkede døre vandt prisen for Bedste Historie og Publikumsprisen. 1 film ryddede nærmest hele bordet og vandt i alle de øvrige kategorier: Bedste Teknik, Bedste Skuespil, Bedste Filmplakat og ikke mindst hovedprisen for Bedste Film:

Vinderfilmen blev: Når Merle flyver. De 6 piger kommer fra 8. klasserne på Toftlund Distriktsskole. Filmholdet består af: Julie Hansen, Maja Andersen, Naya Mørk, Line Olesen, Dinah Fredsted og Linea Drewsen.

Dommernes begrundelse for, at det blev netop denne film, der løb med hovedprisen, var følgende:

” Filmen forholder sig fint til temaet Mod der gør en forskel. Den er helstøbt, og flowet i fortællingen er flot. Der fortælles i et enkelt, velfungerende og effektivt filmsprog med gode klip og kameravinkler. Der er en tydelig hovedkarakter, som gennemgår en udvikling og træffer et valg. Et flot og troværdigt samspil og fin dialog mellem skuespillerne. Alle elementer fungerer og spiller sammen i denne film.”

Filmen går nu videre til for den landsdækkende finale for skolefilmfestivaler i Odense i august måned.

Kulturudvalgsformand René Andersen overrakte prisen til vinderholdet, der efterfølgende blev kørt hjem til Toftlund i en flot limousine.

TUFF – Tønder Unge Film Festival er et samarbejde mellem Tønder Kulturskole, CFU ved UCSyd, og Tønder Kommune.

Vinderne af TUFF i Tønder 2022 fik denne statue med hjem til Toftlund.
Vinderne af TUFF i Tønder 2022 fik denne statue med hjem til Toftlund.

Kilde: Tønder Kulturskole