Verdensballetten lægger ud på Schackenborg Slot fredag den 16. juli

Efter et år fyldt med udfordringer og restriktioner, præsenterer Verdensballetten nu et brag af en forestilling hvor ballet, opera og klassisk musik vil markere genåbningen af kulturlivet

Fredag den 16. juli 2021 præsenteres forestillingen for første gang i Sønderjylland. På Schackenborg Slot vil de historiske rammer danne kulisse for en forestilling med klassisk ballet, moderne dans, ny koreografi, arier og scener fra operaens verden og klassisk musik for violin og klaver. Verdensballetten i Skagen Dansk ballerina på plakaten Solodansere fra The Royal Ballet of London, Den Kgl. Ballet i København, Mariinskij Balletten fra St. Petersborg og Statsballetten Berlin, kommer til Skagen og danser uddrag af kendte balletter fra både det klassiske og det moderne repertoire.

Blandt de medvirkende er ballerinaen fra Den Kgl. Ballet i København, Ida Praetorius. Hun skulle have danset med Verdensballetten i 2020, men forestillingen måtte aflyses pga coronaens restriktioner. Ida Praetoirus blev i 2016 udnævnt til solodanser og har bl.a. modtaget Reumertprisen, hun er ridder af Dannebrog. Det er første gang at Verdensballetten har en dansk solodanser på plakaten.

Ny ballet markerer genforeningen af fællesskabet og kulturlivet Netop nu er Verdensballettens kunstneriske leder, solodanser ved The Royal Ballet og London Steven McRae, og Verdensballettens arrangør og grundlægger, operasanger og Skagens Ambassadør Jens[1]Christian Wandt, ved at forberede årets program. Et program som også byder på en helt ny ballet skabt til sommerens forestilling. Det er den internationalt anerkendte danske koreograf Kim Brandstrup der kreerer en pas de deux med musik af den amerikanske komponist Philip Glass. Balletten som danses af Ida Praetorius og Tobias Praetorius fra Den Kgl. Ballet i Købnehavn, vil være inspireret af den tid vi oplever lige nu, hvor genåbningen er en kendsgerning, hvor verden og fællesskabet og ikke mindst kulturen skal genforenes.

Kim Brandstrup der til daglig er bosat i London, har skabt balletter til flere af de store internationale kompagnier – New York City Ballet, Royal Ballet of London, English National Ballet, La Scala i Milano, og ikke mindst Den Kgl. Ballet i København, hvor han i 2017 fik stor succes med balletten ”Rystet Spejl” – en ballet som indbragte ham en Reumert for årets bedste danseforestilling. Operaen er også med Udover ballet er der traditionen tro også opera og klassisk musik på Verdensballettens program. Årets operasolist er sopranen Clara Cecilie Thomsen. Hun fik sit gennembrud i Kasper Holtens Amadeus[1]forestilling på Det Kgl. Teater, og har siden optrådt på bl.a. Operaen i København, Den Jyske Opera, i Wiens Musikverein og med de danske symfoniorkestre. Hun fik i 2018 tildelt Copenhagen Opera Festivals talentpris, og i 2020 Aalborg Operapris.

Udover Clara Cecilie Thomsen medvirker også Verdensballettens to musikere, violinisten Niklas Walentin og pianisten Alexander McKenzie, og så er det som altid Jens-Christian Wandt der præsenterer årets forestilling.

Særligt program til Schackenborg
Forestillingen på Schackenborg Slot byder på et særligt indslag i programmet som skabes alene
til denne forestilling. Et indslag hvor de historiske rammer, den sønderjyske tradition og området
stærke kultur tænkes ind i en sammenhæng med kunsten på scenen.


Corona og restriktioner
Forestillingen bliver naturligvis afviklet så den overholder alle restriktioner i forhold til Covid19.
Både mht. antal publikum, afstand mellem publikum, ankomst til slottet osv, men også mht. til
programmet og hele arrangementets tilrettelæggelse.