Tre finalister i Sydjylland udvalgt til Årets Ejerleder 2023: – Ægtepar fra Gram blandt finalisterne

Ægteparret Sanne og Svend Brodersen fra Gram Slot modtog forleden Rødekro Kulturpris. Den blev overrakt af Peer Heitmann Madsen, der formand for Rødekro Kulturpris. Nu er parret indstillet til prisen som Årets Ejerleder 2023. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Den 2. november afholder PwC i samarbejde med Nykredit og Dansk Erhverv 20 års jubilæumsudgave af Årets Ejerleder 2023 i Sydjylland. Prisen går til en ejerleder, som har skabt en bemærkelsesværdig succeshistorie til særlig inspiration for andre ejerledede virksomheder. De tre finalister i Sydjylland er nu fundet.

”De tre udvalgte finalister repræsenterer hver især ejerledere, der har skabt bemærkelsesværdige succeshistorier. De går forrest og fungerer som rollemodeller til stor inspiration for andre ejerledede virksomheder. Vi ønsker vores finalister i Sydjylland et stort tillykke og ser frem til at hædre dem alle ved regionskåringen,” fortæller Palle H. Jensen, partner i PwC i Esbjerg.

Ejerlederne gør en forskel

Nykredit har stor viden om de mange ejerledere, da de udgør en central del af bankens kunder. Torben Rafn, Nykredits viceregionsdirektør i Syddanmark, understreger, hvor vigtige ejerlederne er for det danske samfund i forhold til at skabe arbejdspladser, vækst og en grønnere fremtid:

“Ejerlederne er med til at skabe vækst og nye arbejdspladser, og det gælder ikke bare lokalt, men i hele landet. I Nykredit er det vigtigt for os at tage et samfundsansvar, og som foreningsejet bank ønsker vi at bidrage til den grønne omstilling af vores samfund. Derfor vil vi med Årets Ejerleder gerne være med til at hylde de ejerledere, som ikke alene spiller en vigtig rolle ved at skabe vækst og udvikling med deres virksomheder, men som også gør en stor forskel ved at bidrage til en mere bæredygtig fremtid.”

Ejerledernes grønne transformation

Ejerlederne udgør en særlig vigtig rolle, når det kommer til at fremme den grønne omstilling og sikre en mere bæredygtig fremtid. Derfor sætter vi i årets temapris fokus på, hvad ejerlederne aktivt gør for at gentænke og fremtidssikre deres virksomhed i forhold til miljø og klima.

“Ejerledernes fokus på den grønne transformationsrejse er med til at bidrage til en mere bæredygtig fremtid. Det kræver lederskab, mod og vilje at investere i nye teknologier og innovative idéer, som kan sikre en grønnere fremtid. Det gør ejerlederne, og det fortjener de anerkendelse for,” udtaler Palle H. Jensen, partner i PwC i Esbjerg.

Casper Klynge, vicedirektør i Dansk Erhverv, understreger betydningen af årets tema i forhold til ejerledernes evne til at drive den grønne omstilling samtidig med at skabe vækst:

“Omverdenen stiller højere og højere krav om, at virksomheder agerer ansvarligt og bidrager til en mere bæredygtig fremtid. Det kræver en grøn transformation, bæredygtige investeringer og mere innovation, og netop det bliver vigtigt for virksomhedernes evne til at skabe vækst i fremtiden. Det ansvar oplever vi, at stadig flere og flere virksomheder og ejerledere tager på sig, ikke mindst de finalister, som er i spil til Årets Ejerleder 2023.”

Finalisterne er:

Anders Kjær Jørgensen fra JUAL Group (Juelsminde)

Metalvirksomheden JUAL blev etableret i slutningen af 1960’erne, og Anders Kjær Jørgensen er 2. generations ejerleder. Anders har som ejerleder navigeret JUAL gennem både kriser og succeser på imponerende vis, og i de seneste fem år har virksomheden har oplevet en vækst på over 50 %.

Anders har en hands-on tilgang til ledelse og er i tæt kontakt med sine medarbejdere. Han prioriterer åbenhed og værdsætter alles meninger. Det er vigtigt for Anders at skabe en positiv arbejdskultur, hvor alle har det sjovt og føler sig inkluderet. Dette afspejles bl.a. i årlige udlandsture, sociale arrangementer og motionstilbud på arbejdspladsen. Anders er en selvlært ejerleder, der gennem med- og modgang har løftet JUAL til et nyt niveau. Hans ledelsesstil er kendetegnet ved sympati, sammenhold og betydningen af at have en arbejdsplads, hvor alle trives. Derudover brænder Anders for at bidrage til og gøre nytte for det lokale samfund.

Mads Vesterby Hansen, Troels Johansson & Mikkel Knudsen fra WoodUpp Group (Ribe)

Mads Vesterby Hansen grundlagde WoodUpp i 2015. WoodUpp producerer og sælger akustikpaneler. Sidenhen har Mads fået Troels Johansson og Mikkel Knudsen med om bord. De tre ejerledere har i den grad skabt en imponerende udvikling i WoodUpp. De har gjort virksomheden international og er etableret i Tyskland, Sverige, Holland og Storbritannien, og så omsætter de tre ejerledere i dag for et trecifret millionbeløb, ligesom omsætningen de sidste tre år er steget med 100 %.

Mads, Troels og Mikkel er ambitiøse, målrettede og meget dedikerede til virksomheden og deres medarbejdere. Ejerlederne stræber efter at give kunderne en unik oplevelse, samtidig med at de skaber en attraktiv arbejdsplads. Deres fokus på mennesker og tillid danner grundlag for en virksomhed, hvor den enkelte medarbejder kan udvikle sig. Det er nemlig altafgørende for dem at sammensætte det rigtige team, så de i fællesskab kan føre virksomheden til nye højder.

Sanne Brodersen & Svend Brodersen fra Gram og Nybøl Godser (Gram)

Ægteparret Sanne og Svend Brodersen har drevet Gram Slot siden 2007. De er gået fra at være en mindre virksomhed til nu at beskæftige over 100 medarbejdere og have hele 120.000 gæster om året. Ejerlederne driver både hotel og restaurant, økologisk landbrug, events og kulturformidling. Svend er ‘direktør’ i virksomheden, mens Sanne fungerer som ‘direktør’ for familien, men hun er også en afgørende del af selve virksomheden og den daglige drift. De to ejerledere udgør et særligt stærkt team og er med til at forme hele kulturen i Gram og Nybøl Godser.

Bæredygtighed og grøn omstilling er det absolut vigtigste for de to ejerledere. Sanne og Svends vision er, at Gram Slot skal være katalysator for en bevægelse mod en mere bæredygtig og grøn retning inden for landbrug og samfund generelt. De ønsker at påtage sig ansvaret og sikre, at der også er en bæredygtig fremtid for kommende generationer. Virksomheden planter fx minimum 15 hektar skov om året, de har madspildsaftaler, og så vil de investere i grøn energi og grønne teknologier i den nærmeste fremtid.

Tidligere landsvindere

Layland Barker fra Titan Containers A/S (2022), Peter Vang Christensen fra Plantorama A/S (2021), 2020 (særår uden vinder pga COVID-19), Michael Holm fra Systematic (2019) Bjarke Hansen fra Primo Tours A/S (2018), Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Top Mountain Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Om PwC

I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.800 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi 328.000 PwC’ere i 152 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er.

Succes skaber vi sammen …

Kilde: PwC