TØNDER: Strikkecafè på museet

Tirsdag d. 27. oktober kl. 14 er der igen strikkecafé i Pumpehuset på Kulturhistorie Tønder.

Denne gang er temaet landvinding i Vadehavet – særligt i Vestslesvig efter 1920. I dag er der enighed mellem Danmark, Tyskland og Holland om at der ikke etableres nye diger medmindre målet er sikkerhed. Det billede så helt anderledes ud i begyndelsen af det 20. århundrede.

Efter Genforeningen i 1920 øjnede den danske stat og Det danske Hedeselskab store muligheder ved den danske vadehavskyst inspireret af store projekter i Tyskland og Holland. Det affødte en årelang interesse for at erobre nyt land fra havet for bla. at kunne øge mængden af landbrugsjord.

I foredraget ser vi nærmere på de involveredes ambitioner og udviklingen i landvindingsarbejdet og fra 1920 og frem til i dag. Og sidst men ikke mindst, hvordan en lokal maskinmesters opfindsomhed endte med at få stor betydning for landvindingsarbejdet.

Annonce:

Programmet består af en times foredrag ved museets egne inspektører. Helt som vanligt slutter eftermiddagene med oplæsning af ældre og nyere litteratur ved museumsinspektør Elsemarie Dam-Jensen. Alle er velkomne – også selv om man ikke strikker!

Strikkecaféen finder sted i Pumpehuset på Kulturhistorie Tønder kl. 14-16

Pris: 50 kr.
For medlemmer af Tønder Museums Vennekreds og Museumsklubben: kr. 35,- 

Særlige retningslinjer pga. Covid-19:

Der kan max. være 50 personer i Pumpehuset, hvorfor vi beder om forhåndstilmelding pr. telefon: 65 370 808 eller mail: toender@msj.dk

Kaffe og kage bedes deltagerne selv medbringe.

Be the first to comment on "TØNDER: Strikkecafè på museet"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*