TØNDER KOMMUNE: Rasmus Fenhann fik overrakt årets Wegnerpris

Årets modtager af Wegnerprisen blev den københavnske møbelsnedker, Rasmus Fenhann. På grund af Covid-19 blev årets prisuddeling tidligere på måneden aflyst, men tirsdag formiddag kunne borgmester og juryformand Henrik Frandsen og jurymedlem Anne Blond endelig overrække prisen til prisvinderen.

Rasmus Fennhann er årgang 72’er, er udlært møbelsnedker med sølvmedalje i 1996, og har lige siden udviklet sig og søgt inspiration både i Danmark og i udlandet. Ikke mindst to længerevarende studieophold hos en møbelsnedker i Japan har påvirket Fenhann, der har skabt sit eget helt særlige udtryk – “Japanometri” hvor han kombinerer de bedste skandinaviske og japanske traditioner indenfor design og håndværk.

Ligesom Hans J. Wegner er Rasmus Fennhann både uddannet møbelsnedker og designer/arkitekt.

“Jeg er meget stolt af at modtage Wegnerprisen og rigtig glad for at juryen tog sig tid til at komme over og overrække den til mig. Det er en flot anerkendelse af det arbejde og de mange timer, jeg gennem årene har lagt i at skabe et udtryk, der er mit eget”, fortæller Rasmus Fenhann, hvis designs fx kan opleves på Snedkernes Efterårsudstilling, hvor Rasmus Fenhann er fast bidragyder, men også på udstillinger i ind- og udland samt på Gallerie Marie Wettergreen i Paris, hvor han er fast udstiller.

Wegnerprisen blev uddelt første gang i 2015 og består af et pengebeløb på 25.000 kroner og en Wegnerstol. Og formanden for Wegnerprisens jury,  borgmester Henrik Frandsen er glad for, at vi nu kunne få overrakt prisen til årets modtager.

“Stort tillykke til Rasmus Fennhann, der er en værdig modtager af årets Wegnerpris. Det er ærgerligt, at vi ikke kunne fejre ham, som vi ellers plejer – men med Covid 19 må vi jo desværre bare acceptere, at sådan er vilkårene”, fortæller borgmester Henrik Frandsen.

Wegnerprisens jury består af:

Henrik Frandsen, borgmester i Tønder Kommune

Anne Blond, projektleder, Foreningen til etablering af et museum

for Hans J. Wegners møbelkunst

Anne-Louise Sommer, museumsdirektør, Designmuseum Danmark

Michael B. Nellemann, bestyrelsesformand Rungstedlundfonden/Karen Blixen Museum.

Be the first to comment on "TØNDER KOMMUNE: Rasmus Fenhann fik overrakt årets Wegnerpris"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*