Tønder Kommune: Netværk og ny viden – Dialogmøder styrker samarbejdet mellem kommune og lokale erhverv

Lasse Thomsen fra Thomsen Tømrerforretning deltog første gang i et dialogmøde i december 2023. Han kan anbefale andre erhvervsdrivende at benytte sig af chancen for at styrke forbindelsen til kommunen og samtidig blive opdateret på kommende udfordringer. Foto: Tønder Kommune

Tønder Kommune inviterer til fire dialogmøder, der skal styrke de lokale erhvervsdrivendes konkurrenceevne og opbygge stærkere relationer. Det første møde bliver afholdt i Skærbæk den 29. april.  

Tønder Kommune og de lokale håndværker- og entreprenørforeninger ser frem til at byde velkommen til dialogmøder, hvor lokale virksomheder får mulighed for at styrke deres netværk, blive opdateret på ny lovgivning, og diskutere aktuelle temaer som klimaaftryk og affaldshåndtering.

Lasse Thomsen fra Thomsen Tømrerforretning deltog første gang i et dialogmøde i december, han siger: “Mødet gjorde stort indtryk på mig, det er et rigtig godt sted at netværke og holde sig opdateret på ny lovgivning. Det er især en fordel for små selvstændige som mig, som kan have svært ved at finde tiden til at sætte sig ind i paragraffer og nye love”. Lasse har været selvstændig siden år 2021 og har allerede fyldte ordrebøger og flere ansatte. Han fortsætter: ”Jeg vil anbefale andre erhvervsdrivende at benytte sig af chancen for at styrke forbindelsen til kommunen og samtidig blive opdateret på kommende udfordringer om, for eksempel klima og affald, der kommer til at fylde meget i de kommende år”. 

Erhvervskoordinator Gitte Frank Andresen, som er tovholder på møderne, tilføjer: “Dialogmøderne er vigtige som netværksskabende mellem kommunens medarbejdere og lokale håndværkere. Vi får talt om tingene, giver hinanden ny viden, så små udfordringer bliver løst for at sikre et godt og konstruktivt samarbejde.”

Fyraftensmøder

Formand i Tønder Håndværkerforening, tømrermester Kurt Bucka, bekræfter også værdien af møderne: “Det er et godt og vigtigt møde for håndværkerne. Hvis alle var medlemmer af en håndværkerforening, kunne vi få oplysningerne ud til endnu flere, hvilket vil ruste os til flere opgaver.”

Dialogmøderne skal styrke de lokale erhvervsdrivendes konkurrenceevne og opbygge stærkere relationer og give et indblik i de seneste tendenser og krav i branchen.

Tønder Kommune er i gang med at planlægge en række fyraftensmøder om nye regler om bygge- og anlægsaffald, som stiller krav om øget genbrug og genanvendelse. Samtidig må nedrivning af bygninger over 250 m2 fremover kun udføres af et autoriseret nedrivningsfirma.

Møderne vil blive afholdt i løbet af foråret. Der er lagt op til 3 ens møder, som man kan tilmelde sig i enten Skærbæk den 29. april, Toftlund den 6. maj eller i Tønder den 13. maj. Her vil der blive gået mere i dybden med de nye regler og hvordan man kan få en autorisation.

Herudover planlægger kommunen et fællesmøde i Løgumkloster den 13. juni. Hvor der bliver  sat fokus på erfaringer fra andre steder og andre virksomheder, som har fundet nye forretningsmuligheder ved at genbruge eller genanvende byggematerialer.

Invitationer til møderne sendes blandt andet ud via de 12 lokale erhvervs- og håndværkerforeninger.

Fakta:

I Tønder Kommune er der 12 lokale foreninger, som repræsenterer håndværkere og entreprenører i dialogen med Tønder Kommune :

•Agerskov Handels- og Håndværkerforening

•Arrild Handels- og Håndværkerforening

•Bredebro Handels- Håndværker- og Industriforening

•Døstrup Handels- og Håndværkerforening

•Løgumkloster Handels- og Håndværkerforening

•Skærbæk Erhverv

•Toftlund Handels- og Håndværkerforening

•Tønder Håndværkerforening

•Dansk Byggeri Sydjylland

•BYG Tønder og Tønder Mesterforening

•BYG Skærbæk, BYG Skærbæk

•Højer Erhvervsforening

Kilde: Tønder Kommune