Tønder Kommune: Genbrug med mening på flere planer

Et helt unikt beskæftigelsesprojekt for handicappede ser dagens lys i Tønder Kommune. Den beskyttede beskæftigelse Vidåværkstedet og Aktivitetshuset Toftlund – begge under Handicap Tønder – overtager driften af genbrugsbutikken 2ndHand Shop i Tønder.

Arbejde skal give mening. Det er en af kongstankerne hos den beskyttede beskæftigelse i Tønder Kommune.

Og der er masser af mening i det arbejde, der lige nu er i fuld gang, så genbrugsbutikken “2ndHand Shoppen” i Tønder kan genåbne til april.

Tidligere har butikken været drevet af Tønder Forsyning, men fremover bliver det Vidåværkstedet og Aktivitetshuset, der skal stå for butikken på Hartmannsvej 1 i Tønder.

Arbejdet med at gøre klar til åbningen den 1. april er i fuld gang. Masser af genbrugsting lige fra møbler, tøj, sko, lamper, bøger, nips og meget mere bliver sat fint på hylder, så det er klar til at blive solgt. Tingene kommer hovedsagligt fra Tønder Forsynings genbrugspladser. Her kan man donere sine genbrugsting, som bliver kørt til butikken i Tønder, hvor det først tilbydes de frivillige velgørende organisationer, mens det resterende vil blive solgt i genbrugsbutikken.

Borgerne i den beskyttede beskæftigelse er med i hele processen. Lige fra at få kørt de donerede ting på lager til at få dem stillet frem i butikken. De vil også være at finde i butikken, når den åbner, da butikken skal drives af borgere, personale og frivillige.

I tilknytning til butikken er der arbejdende værksteder, hvor der blandt andet fremstilles bord-bænkesæt, som også sælges. En lille afdeling sælger billeder, glaskunst, upcyklede genbrugsting og andre kreative ting, som borgerne har fremstillet. Der vil også være en udstilling af beskæftigelsestilbuddets teltudlejning, og der vil blive solgt kaffe og kage i et hjørne af butikken.

Åbningen finder sted fredag den 1. april klokken 10, hvor socialudvalgsformand Barbara Krarup Hansen deltager i festlighederne. Alle er velkommen til at kigge ind.

Er man velgørende organisation og ønsker at modtage ting, så kan man kontakte tilbudsleder Jan Boytang på jaboy@toender.dk

Kilde: Tønder Kommune