Tønder Kommune byder ind på SIRI

Tønder kommune

Styrelsen for International rekruttering og Integration – i daglig tale SIRI – har meddelt, at man skal ud og finde en ny adresse til styrelsens kontor i Aabenraa. Tønder Kommune har taget officiel kontakt til styrelsen og meldt sin interesse for at blive ny værtskommune.

Tanken bag Styrelsen for International rekruttering og Integration (SIRI) er, at man kan forenkle sagsbehandlingen, når kommune og stat er samlet under samme tag, og derved gennem samarbejde bedre kan koordinere ekspeditionen af de udenlandske borgere, der gerne vil Danmark for at arbejde eller studere.

Styrelsen har siden 2019 ligget i Aabenraa, men SIRI er nu på udkig efter en ny hjemkommune. For Tønder Kommunes borgmester er det vigtigt, at SIRI også fremover har en sønderjysk adresse – og den adresse kunne lige så godt være i Tønder Kommune, fortæller borgmesteren.

“Når vi har fået statslige arbejdspladser her til Sønderjylland, så synes jeg også vi skal kæmpe for at bevare dem i landsdelen. SIRI ville være meget interessant at få til Tønder Kommune, ikke mindst for vores dygtige virksomheder. Vi ved, at mange af dem kigger efter kvalificeret arbejdskraft uden for landets grænser, og med SIRI i Tønder vil adgangen til styrelsens hjælp blive betydeligt lettere”, fortæller Tønder Kommunes borgmester, Jørgen Popp Petersen. 

SIRI har p.t. kontorer i København, Odense, Aarhus, Aalborg, Rønne og Aabenraa og arbejder blandt andet med at modtage og behandle ansøgninger om opholdsdokumenter til EU-borgere og deres familiemedlemmer. Kontoret modtager også ansøgninger fra tredjelandsstatsborgere, optager biometri, udsteder tilbagerejsetilladelser, indrejsebreve til Grønland og Færøerne og hjælper med hurtig jobstart.

“Vi har flere forskellige adresser i Tønder Kommune, som vi kan bringe i spil, så SIRI er meget velkommen hos os – vi skal nok finde det helt rigtige til styrelsen og dens medarbejdere”, fortæller Jørgen Popp Petersen og tilføjer, at Tønder Kommune har rettet officiel henvendelse til styrelsen og givet sin interesse til kende.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) blev oprettet i 2015 og er en styrelse under Udlændinge- og Integrationsministeriet.