Tønder: 25 år som selvstændige med samme CVR-nummer – det fejres på lørdag i Klostercafeen

Tønder: Sommer eller vinter - Klostercafeen er et af byens omdrejningspunkter. Og nu på lørdag fejres der 25 års jubilæum. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Klostercafeen på Torvet i Tønder regnes som byens ældste hus opført ca. 1520 i sengotisk stil – og er nok et af byens mest fotograferede motiver.

Nu på lørdag den 10. september 2022 kl. 14.00 fejrer Ria, Carl, Keen og Sandie 25 år som selvstændige med samme CVR-nummer – det sker selvfølgelig på deres eget domæne, på Klostercafeen, og så fylder Sandie 40 år samtidig, så det blev lige slået sammen.

– Alle er inviterede, lyder det fra familien, der om nogen har været med til at præge byen, livet og festlighederne i 25 år og fortsat er i gang på Torvet i Klostercafeen.

Hele familien er med

Ria og Carl Jørgensen startede som selvstændige for 25 år siden. I dag er Sandie også med i den daglige drift. Og Sønnen Keen er altid klar når der skal ydes en ekstra hjælp. Derudover er der et håndplukket personale, der tager sig af gæsterne i Klostercafeen – både indenfor og ude foran cafeen.

– Vi er rigtig glade for vores dygtige personale, lyder det fra Ria, Carl og Sandie.

Fra venstre er det Ria, sønnen Keen og Carl Jørgensen – Sandie var ikke tilstede ved fotograferingen. Foto: Erik Egvad Petersen – www.sydnyt.dk

Sommermusik, fest og de kongelige – Klostercafeen og Torvet har altid en finger med i spillet

Allerede ved Genforeningen i 1920 var Torvet omdrejningspunkt. Og det har det også været ved de seneste kongelige besøg i byen. H.K.H Dronning Margrethe blev også modtaget på Torvet forleden. Og også her var Klostercafeen og andre involveret i planlægningen af arrangementet. Et par time efter besøget var der musik på Torvet igen.

Traditionen med Sommermusik på Torvet styres også af Klostercafeen og ikke mindst af Carl Jørgensen, der sammen med sin kone Ria på lørdag har ført Klostercafeen sikkert igennem storme, Corona og meget andet i 25 år og still er going strong.  

– Vi fejrer starten i 1997 med Tønder Øst, hvor vi var de første i Tønder, der solgte burgere med frisk hakket oksekød.

– Fra første dag var vi med til at lave musik, og havde i de år, vi havde Tønder Øst, musik under Tønder Festival foran busstationen. En fast tradition i mange år var bandet “Havbrus”.

Her startede vi også med at være en del af Julebyen Tønder med vores egen cafèhytte, hvor vi solgte glægg, kakao og æbleskiver.

– Senere overtog vi cafeteriaet i Tønderhallerne og var med til at stable de store julefrokoster på banen. Der var fulde huse og fest når O.S3 spillede op til julefrokost.

– I 2005 overtog vi forpagtningen af Klostercafeen. Og efter et par år på Torvet, blev det for meget med tre steder – Tønder Øst og Tønderhallerne blev valgt fra, og kræfterne blev brugt på Klostercafeen – og det gør de den dag i dag…

Arkivfoto – Denne lørdag stod helt og holdent i H.M. Dronning Margrethes tegn i Tønder. Det blev et historisk og et ikonisk besøg. Foto/video: Erik Egvad Petersen – www.sydnyt.dk
Der er fest, god musik og kolde fadøl når der er Sommermusik på Torvet i Tønder. Foto: Erik Egvad Petersen – www.sydnyt.dk
Carl fra Klostercafeen trækker gerne i den lille sorte når der skal være fest på Torvet – her fra en tidligere omgang GakGak i Tønder. Foto: Erik Egvad Petersen – www.sydnyt.dk