Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker hærværk mod valgplakater

Der er anmeldt hærværk mod valgplakater i Tønder, Sønderborg og Løgumkloster. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Politiet har de seneste dage modtaget flere anmeldelser.

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker i øjeblikket flere hændelser om hærværk mod valgplakater og søger i den forbindelse vidner.

Lørdag klokken 07.58 modtog politiet anmeldelse om, at 18 plakater fra Nye Borgerlige var klippet ned fra Dybbøl Bygade i Dybbøl i Sønderborg Kommune og lagt på vejen. 

Hærværket var sket i perioden mellem klokken 20.00 fredag aften og lørdag morgen inden klokken 08.00.

Søndag klokken 22.05 modtog politiet anmeldelse om hærværk på fire valgplakater fra SF, der var hængt op i Tønder. Der var tale om to plakater ved krydset Leos Alle/Brorsonsvej og to plakater på Brorsonsvej.
To drenge i alderen 16 – 18 år var set begå hærværk mod valgplakaterne, men der er intet yderligere signalement.

Mandag klokken 00.01 modtog politiet anmeldelse om hærværk på i alt ni valgplakater i Løgumkloster, ligeledes i Tønder Kommune.
Hærværket gik ud over to valgplakater på Mellemgade, fire valgplakater på Markedsgade, to valgplakater på Østergade samt en valgplakat på Lillegade. Plakaterne tilhørte Venstre (fire stk.), Dansk Folkeparti (tre stk.), Nye Borgerlige (et stk.) og Danmarksdemokraterne (et stk.).
En gruppe på seks til syv drenge, iført mørkt tøj, var set udføre hærværk mod nogle af valgplakaterne, men der er intet yderligere signalement.

Syd- og Sønderjyllands Politi ser alvorligt på hændelserne og anmoder borgere, der måtte have set hærværket eller i øvrigt have oplysninger i sagerne, om at kontakte Politiets Servicecenter på telefon 1-1-4.

KIlde: Syd- og Sønderjyllands Politi