Sønderjyske Herrehåndbold A/S får ny ejer og selvstændig administration

Pressefoto: Sønderjyske Herrehåndbold får ny ejer.

Orientering fra Sønderjysk Elitesport A/S og en investorgruppe, der køber Sønderjyske Herrehåndbold A/S

Ønsket om at give håndboldflagskibet i Sønderborg endnu mere lokal opmærksomhed og forankring i Sønderborg er baggrunden for, at en investorgruppe via et fælles holdingselskab pr. 1. juli 2024 overtager ejerskabet af Sønderjyske Herrehåndbold A/S.

Sønderjyske Herrehåndbold A/S har i mere end to år været drevet med en lokal forankret direktør i spidsen. Der er tilført flere lokale administrative ressourcer som administrationschef og egen salgskonsulent. Nu fortsætter herrehåndboldselskabet og Sønderjysk Elitesport hver for sig.

Sønderjyske Herrehåndbold A/S er godt i gang med at etablere sin egen administration, som fremadrettet selv skal stå for alle aktiviteter, fra sponsorater til administration m.m.

Det giver god mening, fortæller bestyrelsesformand i Sønderjysk Elitesport A/S, Claus Guldager:

– Der stilles stadig større krav til elite- og ligaklubberne i Danmark. I Sønderborg er der gode kræfter, som gerne vil give herrehåndboldflagskibet i Sønderborg den ekstra opmærksomhed og kærlighed, der skal til for at komme det sidste stykke vej til toppen af dansk ligahåndbold.

– Tilbage i foråret 2022 blev det besluttet at ansætte Kim Poulsen som direktør i herrehåndboldselskabet. Det skete for at imødekomme behovet for en lokalt forankret leder af den daglige drift. Udviklingen har været sådan, at hver af de tre liga-sportsgrene nødvendigvis må have hver sin daglige ledelse. Stærk lokal forankring er vigtig, og derfor glæder jeg mig over, at lokale kræfter i Sønderborg har ønsket at investere i og give herrehåndboldprojektet ekstra opmærksomhed og styrke lokalt, understreger Claus Guldager, og fortsætter:

– Det er som nævnt nødvendigt, at herrehåndbolden får ny ejer og skal stå på egne ben i Sønderborg. Vi fortsætter ufortrødent i SønderjyskE med at drive Kvindehåndbold og Ishockey på øverste liganiveau og med indkøbssamarbejdet SUSAM, som genererer indkøbsbesparelser til erhvervslivet. Det er en glæde, at Sønderjyske Herrehåndbold fortsat deltager i indkøbssamarbejdet, så sponsorerne bag herrehåndbold også kan opnå indkøbsbesparelser fremadrettet. Vi ønsker Sønderjyske Herrehåndbold i Sønderborg og den nye ejerkreds alt det bedste og lykke til på håndboldbanerne, siger Claus Guldager.

Lokale erhvervsvirksomheder i Sønderborg sikrer nyt, lokalt fundament

– Sønderjyske Herrehåndbold skal nu stå på egne ben, og vi er i fuld gang med at etablere en lokalt forankret organisation sammen med en flok lokale erhvervsfolk, der brænder for at fastholde herrehåndbolden på eliteniveau i Sønderborg, siger bestyrelsesmedlem og repræsentant for den lokale investorgruppe, Hans Christian Jensen, og uddyber:

– Med den nye struktur får vi den lokalt forankrede organisation, som kan dedikere sig fuldstændigt til herrehåndbolden i Sønderborg. Vi er overbeviste om, at det vil give et løft på flere parametre, og at vi fremadrettet kan navigere selvstændigt uden at skulle tage hensyn til andre opgaver, som ikke vedrører vores kerneprodukt. I Sønderborg er vi gode til at løfte i flok, og flere virksomheder som Teknidan, Beka Auto, Kontor Syd, SAAK Gruppen, Brødr. Ewers, SIB Byggeri m.fl. har med en økonomisk håndsrækning sikret fundamentet som investorer i et nystiftet selskab. Herrehåndboldholdet fortsætter med at spille med Sønderjyske logo og de kendte, lyseblå trøjer. Vi ser frem til at følge holdet og bidrage til en positiv udvikling – og med samme ambitioner om at være en del af DM-slutspillet i Herrehåndboldligaen, slutter HC Jensen.

Kilde: Sønderjysk Elitesport