Sønderjylland: To stykker af Gendarmstien genåbner til weekenden

Under stormfloden i oktober skete der store skader på Gendarmstien, Kegnæsstien og Alsstien. Skaderne bliver fortsat vurderet, mens træer fjernes og mindre skader udbedres. Nu er Gendarmstiens strækninger mellem Egernsund-Brunsnæs samt Knudsmade-Sandager er klar til vandrere denne weekend.

Siden stormflodens rasen langs Sønderborgs kyst er der konstateret væltede træer, erosioner og ødelagte stier, trapper og broer langs de populære vandreruter Gendarmstien, Kegnæsstien og Alsstien. Sønderborg Kommune er i fuld gang med at rydde op og vurdere skaderne, og de to første stykker af Gendarmstien er nu klar til at genåbne. Det er strækningerne Egernsund-Brunsnæs samt Knudsmade-Sandager, som står klar til lokale og turister denne weekend.

Gendarmstiens strækninger, der går langs de store kystskrænter, genåbnes først til foråret, da der er risiko for yderligere jordskred i løbet af vinteren. Der er bl.a. tale om strækninger ved Stensig Mose, Stenholt, Dybbøl og Sønderskoven.

Sønderborg Kommune opfordrer også til, at man ikke benytter Kegnæsstien og Alsstien. Men derimod benytter de øvrige stier som Gråstenstien, Stevning Nor Stien, stierne ved Mjelssø og Bundsø og Augustenborgstien.

Gendarmstien, som er certificeret med EU’s ’Best of Europe’-certifikat har første prioritet i forhold til oprydning og genopbygning, da stien står overfor en re-certificering i 2024. Arbejdet foregår i samarbejde med Aabenraa Kommune og Naturstyrelsen Sønderjylland.

Sønderborg Kommune vurderer, at arbejdet på stierne kommer til at koste omkring tre millioner kroner.

Kilde: Sønderborg Kommune