Sønderborg: Nu på lørdag kan du få nyt liv i din gamle PC

Arkivfoto:

En gammel pc der skrottes indeholder meget CO2 og tungmetaller.

Så tænk på miljøet og genbrug den. Den er billig da den oftest allerede er betalt. Og I denne tid bliver alting dyrere og dyrere. Så hvorfor skifte til en spritny bærbar der er overgearet I forhold til de flestes behov?

I foreningen Alslug.dk tilbyder man at skifte Windows (7,8 og 10) ud med en udgave af styresystemet Linux på din gamle bærbar og installere alle de programmer der bruges til daglig I Linux-udgaven.

Linux har været længere på banen end MS Windows og Linux er designet til sikker brug uden virusscanere. Windows har den dårlige rekord af flest virus sikkerhedsbrud, faktisk over 50 milioner forskellige. I hele linux levetid har der været under femogtyve virus der prompte er blevet lukket.

Alslug henter Linux fra nettet gratis og fuldstændigt lovligt, både til den nyindkøbte og den op til 9 år gamle pc. Foreningen hjælper som udgangspunkt gratis med installationen, men det hænder at gæster overfodrer kaffekassen “Øffe” med en halvtredser og det løse. Mangler du en Linux nørd efter installationen har Alslug op til syv arrangementer om måneden.

Se kalenderen på Alslug.dk

Alslug holder til på Bakkensbro Aktivitetscenter, (Ullerup gamle skole), Bakkenbro 6, Ullerup. 6400 Sønderborg. Der installeres Linux I Alslug lørdag den 10. september mellem 13 og 16.30.

Alslug opkræver ikke kontingent og man er velkommen lige fra gaden.

Kilde: Alslug