Sønderborg Kommune og Aabenraa Kommune går sammen for at hjælpe omplacerede slagteriarbejdere fra Ringsted

Koncernen Danish Crown kommer til at investere i Horsens, Herning, Vejen og Blans ved Sønderborg, så Danish Crown forventer, at der vil være arbejde til de medarbejdere fra Ringsted, som er klar til at tage et job et af de fire steder.  Pressefoto

På en trist baggrund har Danish Crown tilbudt slagteriarbejdere omplacering til blandt andet Blans i Sønderjylland. Derfor går Sønderborg Kommune og Aabenraa Kommune nu sammen for at sikre en god overgang for tilflyttere.

Danish Crowns slagteri i Blans mellem Sønderborg og Aabenraa opretter 100 nye stillinger, der i første omgang tilbydes til nogle af de mange medarbejdere, der på grund af lukningen af slagteriet i Ringsted nu desværre står uden job. Sønderborg Kommune og Aabenraa Kommune er klar over, at det for nogen dog kan være en udfordring at tage springet, så derfor går kommunerne sammen om at hjælpe eventuelle tilflyttere til en god, ny start i det sønderjyske.

– Det er aldrig let at stå over for store forandringer, og især ikke et jobskifte, man ikke selv har valgt. Trods de triste omstændigheder glæder jeg mig over, at vi i Sønderjylland kan tilbyde dem nye muligheder, og i Sønderborg Kommune står vi selvfølgelig klar til at hjælpe de slagteriarbejdere, der har lyst til at flytte herover, siger Erik Lauritzen, borgmester i Sønderborg Kommune.

Foruden et nyt sted at bo vil omplaceringen for mange også omfatte overvejelser om familieliv og arbejde til partneren. Heldigvis har både Sønderborg Kommune og Aabenraa Kommune gode erfaringer med tilflyttere.

– Vi har et stærkt samarbejde med virksomhederne i hele Sønderjylland, så vi også kan støtte op med job til partnere, som ofte er en udfordring, når man skal flytte. Det er jo ofte familier, der skal kunne se sig selv bosat i et nyt område, siger Jan Riber Jakobsen, borgmester i Aabenraa Kommune.

Skulle omplaceringen alligevel vise sig at være for stor en omvæltning for tilstrækkeligt mange medarbejdere, har Sønderborg Kommune og Aabenraa Kommune dog også en plan for, hvordan de kan afsætte de ledige stillinger, der måtte være tilbage.

– Opkvalificering og omskoling af ledige i begge kommuner vil være helt naturligt. Der er allerede i dag et tæt og godt samarbejde med Danish Crown om dette, og det skal vi selvfølgelig udbygge, også i samarbejde med fagforeningerne og andre relevante partnere, siger Erik Lauritzen.

Borgmester i Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, er enig.

Kilde: Sønderborg/Aabenraa Kommune