Sønderborg Kommune igangsætter lokalplan for solcellepark ved Vester Sottrup  

Tidligere på året blev en lokalplan for et solcelleanlæg i Lavensby sat i gang, nu er det projektet ved Vester Sottrup, der sættes i gang. Pressefoto

Teknik-, By- og Boligudvalget har godkendt, at der skal laves en lokalplan for et solcelleanlæg ved Vester Sottrup. Borgerne er blevet inddraget i processen for solcelleanlægget, som også sikrer området nye rekreative arealer.

Et stort naturområde med friluftsaktiviteter kan blive en del af et nyt område til solcelleanlæg ved Vester Sottrup. Projektet planlægges ud fra nogle principper, som Økonomiudvalget godkendte tidligere i år. Principperne skal blandt andet sikre, at lokalområdet inddrages i processen, og at projekterne bidrager til udviklingen i lokalområdet.

– Principperne skal sikre, at solceller og vindmøller bidrager til udviklingen af de lokalområder, hvor de placeres. Vi har haft en rigtig god proces i Lavensby, og vi er allerede godt i gang ved Vester Sottrup. Gennem god dialog skal vi sikre udvikling i lokalområdet samtidig med, at vi arbejder med bæredygtighed, siger Kirsten Bachmann, der er formand for Teknik-, By- og Boligudvalget.

I Vester Sottrup er der gennemført to borgermøder samt fire dialogmøder med en særligt nedsat gruppe med frivillige borgere fra lokalområdet, energi-virksomheden og forvaltningen.

Projektet kræver, at der udarbejdes en lokalplan og et kommuneplantillæg for området. Der planlægges også et borgerinformationsmøde i høringsfasen for lokalplanforslaget.

Området, der i dag er landbrugsjord, er på 85 hektar og ligger mellem Vester Sottrup, Stenderup og Ragebøl. 66 hektar af arealet foreslås anvendt til solcellepaneler med mere. Otte hektar foreslås anvendt til naturområde med friluftstiltag. Ca. 11 hektar anvendes til teknikområde, interne serviceveje, eksisterende natur, nye beplantningsbælter og stier. Der vil blive etableret afskærmende beplantning omkring hele projektarealet for at sikre, at solcelleanlægget ikke virker skæmmende i landskabet.

– Sønderborg Kommune går foran i den grønne omstilling, og vi vil gerne vise vejen for resten af landet. Samtidig skal vi i samarbejde med lokalsamfundet sørge for, at energianlæggene bidrager til lokal værdiskabelse og sikre, at området fortsat er attraktivt for beboere og tilflyttere, siger Kristian Beuschau, der er næstformand for Teknik-, By- og Boligudvalget.

Anlægget forventes at få forventet produktion på 96.000 megawatt-timer pr. år svarende til strømforbruget for ca. 20.000 husstande.

Kilde: Sønderborg Kommune