SE VIDEO – Jysk kæmpegræskar vandt DM igen i Tivoli

Pressefoto - Tvoli 2023

DM i Kæmpegræskar 2023 er netop blevet afholdt for 16. år i streg i Tivoli. 10 græskaravlere kæmpede om mesterskabstitlen. De blev dog alle slået af Jens Peder Skønager fra Ribe, der vandt med et kæmpegræskar på 784,8 kg. Nummer to i konkurrencen blev Ole Christensen fra Skanderborg med et græskar på 731,4 kg. Danmarksrekorden samt den nordiske rekord fra 2020 lyder fortsat på 970,4 kg. Det er fjerde gang, at Jens Peder Skønager vinder titlen, hvilket er rekord.
De 10 kæmpegræskar kan ses under Halloween i Tivoli til og med den 5. november.

De rigtige frø og hestemøg, der er velkomposteret i flere år, er opskriften på årets største græskar. DM i Kæmpegræskar er et langt forløb, hvor avleren starter med at putte et græskarfrø på størrelse med en 1-krone i en urtepotte i maj måned for derefter at kulminere i oktober efter måneder med kærlig pleje med heste-, hønse- og komøg og vand.

Det er fjerde gang, at Jens Peder Skønager fra Ribe vinder. På spørgsmålet om, hvordan man fremavler et så stort græskar, svarede årets vinder prompte:

”Jeg kan godt mærke, at de andre konkurrenter ånder mig stærkt nakken. Jeg har derfor i år bygget et 160  m2 stort drivhus til mit græskar, som det tydeligvis har været glad for at bo i. Jeg har også brugt 6 m3 velkomposteret hestemøg, der har gjort underværker. Nu skal det fejres for familien har været lidt forsømt og konen siger, at jeg taler for meget om det græskar. Nu går jeg efter at forbedre min nordiske rekord på 970,4 kg og drømmer om at slå den nye verdensrekord på 1.246,93 kg som netop er blevet sat i USA”.

Kilde: Tivoli