Se årsopgørelsen allerede nu

Skattestyrelsen er klar til at teste systemerne og 4,6 mio. borgere kan derfor nu se deres årsopgørelse for 2019.

Årsopgørelsen er officielt klar mandag den 9. marts. Skattestyrelsen er i gang med at teste systemerne, og derfor har borgerne via skat.dk adgang til at se årsopgørelsen for 2019.

– Vi er klar til at teste systemerne, og det vil vi gerne dele med alle de danskere, der gerne vil se deres årsopgørelse. Mens vi tester og justerer systemerne, vil man dog kunne opleve ustabil drift, ligesom der kan være begrænset adgang, hvis man prøver at logge på TastSelv fra udlandet, siger Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen og har ansvaret for årsopgørelsen.  

Skattestyrelsen forventer også i år en stor interesse fra borgerne for at se, om der er røde eller grønne tal på årsopgørelserne. Sidste år, da årsopgørelsen åbnede i test, var der eksempelvis 2,7 mio. login på TastSelv på skat.dk i løbet af den første weekend.

Skattestyrelsen sidder klar ved tasterne både lørdag og søndag til at svare på borgernes generelle spørgsmål.

– Vi ved, at mange har spørgsmål til årsopgørelsen. Derfor har vi medarbejdere klar til at svare på generelle spørgsmål i løbet af weekenden på Facebook, Twitter og chatfunktionen på skat.dk. Og fra mandag er vi også klar til at svare på spørgsmål over telefonen, forklarer Karoline Klaksvig.

Kun få borgere har ændringer

Erfaringer fra tidligere år viser, at det kun er ca. 20 procent af borgerne, der har ændringer til de oplysninger, der fremgår af årsopgørelserne. Alligevel opfordrer Karoline Klaksvig til, at borgerne tjekker, om oplysningerne stemmer: 

– Langt de fleste borgere har ikke ændringer til de informationer, der står på deres årsopgørelser. Vi får langt de fleste oplysninger helt automatisk. Men da vi ikke får alle oplysninger, er det en god ide at tjekke, om indtægter og fradrag stemmer og om alt er med.   

Læs mere om årsopgørelsens vigtigste indtægter og fradrag 

Følg borgernes interesse for årsopgørelsen

Skattestyrelsen offentliggør to gange om dagen oplysninger om hvor mange, der har logget ind på TastSelv og hvor mange gange årsopgørelsen er blevet vist. Tallene offentliggøres på @Skattefar på twitter hhv. kl. 9.15 og kl. 18.

Be the first to comment on "Se årsopgørelsen allerede nu"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*