Sæd grænseovergang: To mænd sigtet for menneskesmugling

Arkivfoto. Dansk Politi har udført en stor kontrolaktion i grænseområdet. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

De to mænd kørte i en bil, der blev taget ud til kontrol nær Sæd Grænseovergang. I køretøjet befandt der sig også en 15-årig afghansk dreng, der ikke havde lovligt indrejsegrundlag.

Syd- og Sønderjyllands Politi har sigtet to mænd, en 31-årig norsk statsborger og en 23-årig afghansk statsborger, for overtrædelse af udlændingelovens bestemmelser om menneskesmugling.

De to mænd samt en tredje person kom mandag aften kørende i en personbil, der blev taget ud til kontrol af en patrulje fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Kontrollen fandt sted nær Sæd Grænseovergang i Tønder Kommune, kort efter at bilen havde passeret landegrænsen.

Ved kontrollen stod det klart, at den tredje person i køretøjet, en 15-årig afghansk dreng, ikke havde lovligt indrejsegrundlag, hvorefter de to mænd blev anholdt og sigtet for menneskesmugling.

Den 31-årige mand erkender forholdet, mens den 23-årige nægter sig skyldig.

Der har ikke været grundlag for at fremstille de to mænd i et grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Begge blev løsladt efter endt afhøring, men er fortsat sigtede i sagen. Og der venter dem nu et retsligt efterspil. Den 15-årige dreng søgte om asyl. 

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi