Rødekro Bibliotek: Jesper fik tilhørerne med på PowerBait, Bombarda og gummidyr

Jesper Kjærsgaard fortalte medrivende om nyt grej, udstyr og madding til lystfiskeri i fiskesøerne lørdag formiddag. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

For udenforstående kunne udtryk som Bombarda, PowerBait og gummidyr måske godt lige forvirre en smule. Men sådan er jargonen ude ved fiskesøerne og Put & Take-vandene. Og tiderne med 9 fods stive fiskestænger og kraftig nylonline (0,35) tilhører fortiden ifølge P&T-eksperten Jesper Kjærsgaard, der fortalte i hele to timer om hvordan man får fisk på krogen og gerne mange fisk og det hurtigt.

– Fiskene står helte bestemte steder i søerne

– Husk lige disse ord: 80% af ørrederne i fiskesøen, står på 20% af søen, lød det i starten af foredraget, der var arrangeret af Aabenraa Bibibliotekerne og blev afholdt i dag på Rødekro Bibliotek. Som rådgivere for valget af temaet P&T-fiskeri var de lokale Bakkegaardens Lystfiskeri og Mjøls Lystfiskeri valgt. Udgangspunktet var, at Aabenraa-området er særdeles godt belagt med P&T-vande.

– Tynd line, lange spændstige fiskestænger, skarpe kroge, de rigtige blink og et godt udvalg indenfor PowerBait, så er starten lagt, lød det fra Jesper Kjærsgaard, der kunne holde deltagernes interesse fast i sin hånd på trods af et perfekt havevejr udenfor.

Jesper Kjærsgaard har sin egen Youtube-kanal hvor han kommer med gode tips, og viser hvordan fiskene fanges året rundt. Søg efter Jesper på Youtube.