Ren Dag i Aabenraa Kommune: Mon de også husker stranden bag Enstedværket og Kalvø?

Arkivfoto: Stranden bag Enstedværket er fyldt op med tang, plastaffald og meget andet efter stormfloden. Mon ikke det vlille være et opreningsprojekt for den lokale afdeling af naturfredningsforeningen. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Søndag den 14. april 2024

holder Danmarks Naturfredningsforening i samarbejde med Arwos og Aabenraa Kommune Ren Dag.

På Ren Dag gøres der hovedrent i naturen rundt om i kommunen. Alle interesserede kan samle en gruppe og selv vælge, hvor de vil sætte ind med at samle affald. Til gengæld for indsatsen giver Arwos kaffe og morgenbrød eller pølser og sodavand.

Opret indsamling eller tilmeld dig en eksisterende indsamling her.  Tilmeldingsfristen er den 1. april 2024

Uden mad og drikke…

Arwos har de sidste mange år sponsoreret morgenmad, pølser eller sodavand til alle frivillige. Det gør vi også gerne i år.

Husk altid at støtte de lokale butikker, når du handler ind!

Det er en forudsætning for refundering af udlæg, at din indsamling er tilmeldt hos DN.

Der er vedhæftet et skema her, som du bedes udfylde og sende til os@arwos.dk. – Vi skal senest have udfyldt skema samt kvitteringer retur d. 2. maj 2024.

Indsamling af affald

Når du er tilmeldt, vil DN sende affaldssække direkte hjem til din adresse.

De fyldte sække skal afleveres på de anviste indsamlingssteder i Aabenraa Kommune. Der vil så vidt muligt være et opsamlingssted nær ved hver indsamling.

Ugen før indsamlingen vil du få tilsendt en liste med opsamlingsstederne, samt en sorteringsvejledning.

Miljøstyrelsen støtter med gribetænger

Alene i Aabenraa Kommune er der 100 km kyst.

Miljøstyrelsen har støttet Arwos med indkøb af gribetænger, handsker og refleksveste. Hos Arwos er det muligt at låne et KIT der består af veste og gribetænger (10.stk.) og dette går i år efter først til mølle-princippet. Dog begrænser vi til, at en enkelt gruppe maksimalt kan låne 3 KIT’s

Ønsker I at låne et KIT skal i sende en mail til os@arwos.dk.

Med op mod 2.500 frivillige kan vi allerede nu sige, at ikke alle kan få en vest eller gribetang. Se det derfor som et supplement.

Kilde: ASrwos