Rekordstort beløb til privat skovrejsning

Der er i år afsat hele 70 mio. kroner til privat skovrejsning, hvilket er en fordobling i forhold til tidligere år. Det giver mulighed for at rejse op imod 2.500 hektar ny skov.

Flere grønne åndehuller er på vej. En ny pulje på 70 mio. kroner giver tilskud til private, der ønsker at rejse ny skov. Når pengene er fordelt, og træerne plantet, vil der være mellem 2.000 og 2.500 hektar ny skov i det danske landskab.

– Der har de sidste mange år været stor interesse for skovrejsning. Derfor er det glædeligt, at der i år er afsat ekstra mange penge, så endnu flere kan komme i gang med at etablere ny skov. Skovene har den fordel, at de ikke bare er grønne åndehuller, som er flotte at kigge på. De binder også både kvælstof og CO2 og er med til at fremme biodiversiteten, siger enhedschef i Landbrugsstyrelsen Mette Hyldebrandt-Larsen i en pressemeddelelse i dag.

Når de nye skove er etableret, forventes det, at de årligt vil kunne reducere udledningen af kvælstof med 15-19 tons. Det sker blandt andet ved, at træerne optager kvælstof fra jorden, som ellers ville være endt i vandløb og åer.

Bedre tid til at søge

Ansøgningsrunden for skovrejsningsordningen skulle egentlig have løbet fra 1. juli til 31. august. Men efter ønske fra flere interessenter har Landbrugsstyrelsen nu valgt at forlænge ansøgningsperioden med en måned, så den nu er åben fra 1. juli til 30. september.

– Vi har valgt at forlænge ansøgningsrunden, så ansøgerne henover sommeren har bedre tid til at sætte sig ind i mulighederne for at få tilskud og indsende deres ansøgning. Nu håber vi, at det kommer til at betyde, at flere vil søge. Vi har 70 mio. kroner, som bare venter på at komme ud, så der kan komme mere skov i Danmark. Derfor er det vigtigt for os, at det er nemt og enkelt for vores kunder at søge vores ordninger, siger Mette Hyldebrandt-Larsen.

Ordningen er en del af det danske landdistriktsprogram 2014-20 og er 100 procent finansieret af EU. Den har til formål at etablere nye skove, der forbedrer vandmiljøet og naturen ved at reducere udledningen af kvælstof til søer og fjorde. Samtidig bidrager skovene til at beskytte grundvandet.

Be the first to comment on "Rekordstort beløb til privat skovrejsning"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*