Region Syddanmark åbner nye COVID-19-teststationer

Region Syddanmark er nu klar med fire nye faste COVID-19-teststationer. De åbner henholdsvis den 2. og 16. november 2020 og er så klar til at teste borgere i byer på tværs af regionen.

Nyborg, Grindsted, Haderslev og Middelfart. Disse fire steder åbner regionen nu faste COVID-19- teststationer. Dermed ruller Region Syddanmark endnu en del af regionens COVID-19-vinterplan ud.

I starten af oktober annoncerede regionen åbningen af syv store testcentre i regionens største byer. Derudover udpegede regionen seks placeringer for nogle mindre teststationer, hvor borgere med tidsbestilling kan blive testet, som man kender det fra de store testcentre. Og samtidig giver de nye teststationer endnu flere syddanskere mulighed for at blive testet tæt på deres bopæl.

Klar til corona-vinter

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) glæder sig over regionens oprustning af testenheder:

– Det skal være så nemt og tilgængeligt som muligt at blive testet for COVID-19 i Region Syddanmark. Nu går vi en vinter i møde, hvor kampen mod corona fortsætter ufortrødent. Derfor er jeg også meget glad for, at vi kan tilbyde syddanskerne yderligere fire teststeder, så flere end hidtil nu kan blive testet tættere på hjemmet.

Åbningstider kan variere

På de nye teststationer kan borgere uden symptomer og med milde symptomer på COVID-19 blive testet, når de har booket tid på coronaprover.dk. Og det kræver ikke længere en lægehenvisning at booke test ved teststationerne. Man skal dog stadig kontakte lægen, hvis man har symptomer og føler sig så syg, at man gerne vil tale med en læge.

Teststationerne vil som udgangspunkt have åbnet på hverdage mellem kl. 9.00 og 17.00. Der kan dog forekomme tidspunkter, hvor testpersonalet skal teste borgere andre steder i regionen, hvilket kan medføre begrænsede åbningstider. De konkrete testtider på de enkelte dage vil fremgå, når man booker tid til test på coronaprover.dk

Stationerne vil ligge på følgende adresser:

• Grindsted: Vesterbrogade 9-11, 7200 Grindsted. Åbner 2. november 2020.

• Nyborg: Grejsdalen 18, 5800 Nyborg. Åbner 2. november 2020.

• Haderslev: Grønningen 1A, 6100 Haderslev. Åbner 2. november 2020.

• Middelfart: P.V. Tuxensvej 14, 5500 Middelfart. Åbner 16. november 2020.

Derudover arbejder regionen hårdt på at finde egnede lokaler til en teststation i Fredericia. Og på at få klargjort teststationen i Tønder, som kommer til at ligge på Nordre Industrivej 5A, 6270 Tønder.

Regionen offentliggør en åbningsdato for teststationen i Tønder, så snart lokalerne er klar.